Hostinné – FK Mostek 4:2 (3:1)

Sestava: M. Piwko – Ježek, Čechovič, P. Plecháč, Truhlář – Hampl (86. Pohořelý), Čajka, D. Duchek, Fikejz (65. Čedík), Záruba – Borůvka
Branky: Hampl, Borůvka

Miroslav Lebeda, trenér:
Ve značně okleštěné sestavě jsme asi na delší dobu odehráli poslední mistrovský zápas. Možno konstatovat, že domácí byli ve většině fotbalových dovedností lepší, čímž potvrzuji oprávněnost výsledku, který však mohl dopadnout i jinak – 8:2, 7:4, 4:4,…?!? Fotbal je nevyzpytatelný.
Do samotného zápasu jsme nastoupili ve značně kombinované sestavě a v novém rozestavení (pochopitelně zcela nevyzkoušeném), a úvod utkání nemohl mít katastrofičtější scénář. První minuta, zkoprnělých, cca 8 staticky bránících, avšak nechaje soupeře dělati si ve vápně co libo-li a 1:0!!! Zhruba o deset minut obdobná eskamotáž a 2:0. To nevypadalo vůbec dobře. Navíc byli domácí neskonale pohybliví, a tak již mnou x krát použitý příměr o rychlíku a nákladním, plně naloženém vlaku, analogicky postihující pohyb hráčů v neprospěch našich borců, je plně na místě.
Kolem 20 – 25 min jsme se rozdýchali a Martin Borůvka se přesvědčil, že i jako útočný samobijec v útoku je schopný něco vymyslet. Několikrát se dostal do zakončení, ale buď ranou trefil gólmana, nebo jeho projektil těsně minul. Anebo krásně do gólovky uvolnil Fikiho, který však promarnil pravý okamžik ke vstřelení kontaktní branky. To se povedlo ve 33. min, kdy se nám povedla kombinace ve středu hřiště, na tři přihrávky se dostal do brejku Hamplík a se šancí si poradil náramně – 2:1. V této fázi zápasu jsme asi hráli nejlépe, ale zlý osud nás posadil na zadek. Zbytečný roh, trma vrma. Přetažený centr míří za naši branku, kam zabíhá domácí hráč a hlavou vrací míč před naši brankovou čáru. Vracející se gólman Pivec míč chytí, ale jak je v pohybu, dostává se s ním rukama za brankovou čáru. Ihned se otáčí a padá s míčem směrem do hřiště. „Bedlivý“ asistent na čáře signalizuje branku!!! V rozhovoru v kabině naši hráči přiznali, že míč byl asi za čarou, ale to hlavní, že hlavičkující hráč byl rovněž za čarou, asistent rozhodčího nějak nezaregistroval. A to byl docela hřebík do rakve!!! Navíc, dle našeho názoru, měla být odpískaná penalta na postupující Čajkise ve vápně soupeře. Kdyby, … jenže na kdyby se nehraje.
Ve druhém poločase náš fyzický fond zpočátku opět nefungoval. Fakt asi dvacet minut se hrálo jen na naší polovině. A výsledkem byl v 66. min čtvrtý gól v naší síti , který jsme dostali hlavou po rohovém kopu. Domácí se uspokojili a my dostali více prostoru. Nový hráč, Čeďas ml., hrající od 65. min kopal asi pět rohů a po jednom z nich míč z hlavy Dušana domácí vykopli na poslední chvíli z prázdné branky. Tečku za výsledkem udělal v 81. min  po průnikové přihrávce Martin, který konečně s klidem proměnil svůj náběh na gólmana.
I když jsme prohráli, hráče chválím. Máme své limity, a proti takovému soupeři v takové sestavě bodovat, to by bylo na Nobelovku. Zápas nikdo nevypustil, skóre není děsivé, pořád máme celkově plusové skóre. Když bych měl někoho vypíchnout, ukáže tentokrát na Martina Piwka v brance, zejména jeho zákroky na brankové čáře byly skvostné.