FK Mostek – Bílá Třemešná 1:3 (0:3)

Sestava: Hlušička – Čajka, D. Duchek, Záruba, Truhlář – Hampl, V. Robek, K. Špidlen, A. Duchek (70. Ježek) – Polák (46. Jirák), Borůvka (89. Urban)
Branka: D. Duchek

Miroslav Lebeda, trenér:
Oba celky nastouply k utkání oslabeni o řadu hráčů, s čímž se lépe vyrovnali třemešenští. Byli silnější na míči, lépe kombinovali a byli výrazně pohyblivější. Naši borci nezopakovali bojovný výkon z Volanova, čímž to hostům výrazně usnadnili.
Prvních dvacet minut bylo spíše takových oťukávacích. My jsme byli výrazně zataženější a vyčkávající. Bohužel pro nás nám chyběl útočník „zabiják.“ Martin Borůvka si několikrát vyzkoušel, že je rychlejší než někteří hostující beci, ale nedokázal toho využít, ba naopak, své akce zastavoval a radši nahrával. Honza Polák příliš míčů nedostal, a když se dostal do samostatného úniku, tak ho zastavil chybně odmávaný ofsajd (do úniku ho poslal hostující bek). Po jediné hezké akci se dostal do vápna, ale zradila ho nepovedená klička, jinak mohl jít zcela sám na gólmana. Z naší strany lze zmínit ještě dvě povedené střely vypuštěné zpoza vápna Karlem Špidlenem.
Hosté byli trpěliví a dočkali se. v 27. min – Hlůša neudržel střelu ve svých rukavicích a dobíhající útočník měl již snadnou úlohu. O necelých deset minut později selhal po jednoduché rozehrávce Čajkis, který přišel o míč v rohu našeho vápna a mladík v třemešenském dresu „chlapácky“ zavěsil – 0:2. To byla psychická bomba v hlavách našich borců. Zbývajících cca deset minut do poločasu prožili v těžkém knockautu, který vyvrcholil ve 44. min, kdy si na měkoučký centr do vápna naběhl hostující habán a hlavou nekompromisně zavěsil.
Ve druhém poločase hosté ubrali trochu páry, zejména při napadání naší rozehrávky, čímž jsme se více dostali do hry. Navíc jsme trochu přeskupili řady, ale k hostující brance jsme se dostávali stále sporadicky. Nejvíce nám pomohlo vyloučení hostujícího špílmachra v 68. min. Možná to odnesl za vícero spoluhráčů, neboť někteří z nich, dle našeho názoru, zcela nepochopitelně a zbytečně arogantně a nesportovně uráželi naše hráče slovními napadeními či výsměchem.
Třemešenští se stáhli, bránili od půlky a my se častěji dostávali k jejich vápnu, kde ovšem vládl jejich dynamický gólman. Jedinou slabší chvilku si vybral v 82. min, kdy podběhl centr a Dušan hlavou rozvlnil síť. Další náznaky jsme zazdili buď špatným zpracováním nebo chybným řešením. Lze však konstatovat, že si to třemešenští zkušeně pohlídali a zaslouženě zvítězili.
My jsme tentokrát byli příliš hodným hostitelem, kterému chybělo větší nasazení, zarputilost, fotbalová kvalita a vnitřní touha v derby uspět. Bohužel uzoučký kádr nám asi víc prostě nedovolí. A není kde brát.