Volanov – FK Mostek 0:0 (0:0), pen. 6:5

Sestava: Hlušička – Čajka, D. Duchek, Záruba, Truhlář – Borůvka, Bogáň, M. Špidlen, A. Duchek – V. Robek, Polák

Miroslav Lebeda, trenér:
Když jsem v autě při cestě do Volanova vyslovil kacířskou myšlenku, že bych byl maximálně spokojen s bodem vzhledem ke strastiplné tvorbě sestavy, netušil jsem, že jsme mohli vytěžit i víc. Nelze říct, že jsem zklamaný, ale …
Prvních 15 min jsme se jen těžko probouzeli z těžké herní letargie. Pasivita, nepohyblivost, prostě taková živost zůstala někde na trase z Mostku do Volanova. Domácí nás zmáčkli procházeli naší polovinou hřiště jako nůž máslem, a jenom díky své neschopnosti nevyužili množství závarů v naší šestnátce, přičemž jednou výborně zasáhl i Hlůša, když nohou vykopl míč směřující do naší svatyně a jednou nám pomohla i tyč.
Druhou půli prvního poločasu jsme již sehráli lépe a měli i nějaké ty příležitosti, kdy např. Víťa obelstil obránce, ale poté z několika kroků přestřelil, nebo Michal Špidlen střílel do poloodkryté branky, ale v poslední chvíli mu do nohy trefil domácí bek – dle našeho názoru jasná penalta, leč píšťalka hlavního sudího zůstala němá. Jen pro připomenutí – Michal obětavě dohrál, ale jeho kotník je totálně zpuchlý a mám obavu, že proti Třemešné NEBUDE k dispozici!!! A ještě jedna šance. Víťa se dostal z dlouhého pasu za obránce, ale v poslední možné chvíli mu skočil do střely obránce.
Ani druhý poločas nepřinesl rozuzlení. Domácí vrhli všechny síly do ofenzívy, a nám se tak otevíraly možnosti k zaútočení. Když zase použiji své paměti. tak si Hlůša sáhnul na míč pouze jedenkrát. Tak kvalitně pracovala naše defenzíva. Pokud jde o nás, zmínil bych čtyři momenty. Po jedné náhodné akci se dostal zcela osamocený Honza Polák před gólmana, avšak slabounkou střelou mu dal míč přímo do náruče. Další šanci měl Víťa, který se individuálně promotal do vápna, ale v poslední chvíli byl jednoznačně podkosen – další jasná penalta!!! Třetí akce spočívala v přečíslení domácí obrany. Víťa a Honzou uháněli na osamoceného stopera domácích. Víťa špatnou nahrávkou akci zazdil. A nakonec v akci znovu Víťa – v 88. min po závaru ve vápně domácích pálil z pár kroků …. do tyče!!!
A šlo se na penalty. Za nás dali Martin Borůvka, Dušan a Čajkis. Domácí kontrovali. Pak 2x byl znovu úspěšný Martin, ale protože dával penalty stále do stejného místa, povolali jsme v šesté sérii znovu Čajkise, a ten, bohužel, poslal míč Pánubohu do oken. Takže vezeme bod, ale z našeho pohledu jsme mohli přivézt i více. Závěrem děkuji kluků za poctivě odmakaný zápas.