FK Mostek – Libeč 9:0 (1:0)

Sestava: Hlušička – Čajka (78. Ježek), Čechovič (63. Borůvka), Záruba, Truhlář (74. Polák) – Bogáň, D. Duchek, M. Špidlen, Hampl – K. Špidlen, Lashchuk
Střelci: 4x K. špidlen, 3x Lashchuk, M. špidlen, vlastní

Miroslav Lebeda, trenér:
Na začátku jen krátké info – referát z minulého utkání v Rudníku jsem nenapsal, a to ze dvou důvodů. Jednak jsem osobně na tomto utkání nebyl, a za druhé, když jsem zjišťoval u přímých aktérů názory na zápas, byly tak odlišné, že jsem to vzdal.
A nyní již k zápasu s Libčí. My už jsme potřebovali vyhrát, jenže jejich výsledky s Podhůřím a Ml. Buky varovaly. Naštěstí přijeli hosté v silně okleštěné sestavě, což nám umožnilo tak divoký výsledek. První poločas tomu však úplně nenasvědčoval. Hosté již tradičně v poklidu kombinovali, ale k našemu vápnu se příliš nedostávali. Pokud mě paměť neklame, zaznamenal jsem 2 střely, se kterými si Hlůša poradil. My jsme se zpočátku trošku hledali, nicméně několik slibných akcí po gólu volalo. Zakončení však směřovala převážně nad branku, nebo slabá. A tak se urodilo pouze v 30. min, kdy Dušan průnikovou přihrávkou našel zapomenutého Sašu, který poslal míč po zemi k protilehlé tyči – 1:0.
O přestávce jsme věřili, že jsme schopni zápas dotáhnout do vítězného konce, ale úvod druhého poločasu tomu vůbec nenasvědčoval. Hosté drželi míč na svých kopačkách dlouhé pasáže, a my byli až příliš pasivní. Nutno ovšem opět podotknout, že se k naší svatyni vlastně ani nedostali. Opět použiji svou paměť, která mi sděluje, že ve druhém poločase na Hlůšu už nešla žádná střela a hosté nekopali ani jeden roh (ale připouštím, že se mohu mýlit).
Našim klukům pomohla penalta, kterou pískl hlavní rozhodčí v 54. min za faul na hezky pronikajícího Michala Bogáně, kterou bezpečně proměnil K. Špidlen. Do kolen pak hosty poslala branka Saši v 65. min. Ti zcela vyklidili pole a začalo „vraždění neviňátek!“ Najednou naši borci kombinovali, jedna hezčí akce stíhala druhou, nebyl nikdo, kdo by zbytečně drbal balón. Moc hezky se na to koukalo. To už bylo také v době, kdy jsme museli z důvodu zranění Lukáše Čechoviče střídat a trochu přeskupit sestavu.
Protože si v té euforii nepamatuji všechny naše akce a branky, vezmu to jen chronologicky:
67. min K. Špidlen 4:0, 71. min vlastní branka 5:0, 76. min K. Špidlen 6:0, 78. min Lashchuk 7:0, 80. min M. Špidlen z pen. 8:0, 87. min. K. Špidlen 9:0. Vstřelili jsme i desátou, ale pro ofsajd nebyla uznaná. Hlavní rozhodčí seznal, že už jsou hosté totálně demotivovaní, a proto zápas ukončil o chloupek dříve, za což se nikdo nezlobil.

Body výborné, skóre ještě lepší, nicméně již nyní ve mně hlodají obavy, že podobně jako libečtí můžeme dopadnout my za týden ve Volanově. Po zápase se mi omluvil Čechovič, Hampl, K. Špidlen, Ježek, do své domoviny se vrátil Lashchuk, nejistý je Bogáň a Borůvka. Pokud umíte počítat, musí vám být jasné, že následující týden neprožiji v pohodě.