FK Mostek – Žacléř 2:5 (1:3)

Sestava: Hlušička – Zigo, Pacák, Záruba, Truhlář – Duchek D., Špidlen – Hampl (80. Kočí), Vojtíšek, Pojezdný (46. Lejdar) – Polák

Branky: Polák, Vojtíšek

Miroslav Lebeda, trenér:
Do utkání s jedním z favoritů soutěže jsme vstoupili neohroženě. Hráli jsme fotbal ke koukání, hosté hrozili zpočátku hlavně střelami ze střední vzdálenosti. 
Skóre se poprvé změnilo  v 19. min, kdy se po krásné kombinaci dostal k zakončení Honza Polák, jenž zachoval chladnou hlavu a krásným lobem pro oko diváka rozvlnil hostující síť. Stále se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, i když hosté přidávali „pod kotel.“ Ve 30. min se výrazně upískl hlavní rozhodčí, který dle našeho názoru ovlivnil vývoj utkání. Ondra Pacák vypíchl míč a poté o ni zakopl hostující hráč, který svůj spektákl doprovodil výkřikem – rozhodčí mu to „sežral“ i s navijákem a pískl proti nám přímák, který pěkně proměnil hostující Mádle. To zcela změnilo vývoj zápasu. Domácí rozhněvaní, nesoustředění, hosté se dostali „na koně.“ A ve 40. min využili volné levé strany naší sestavy, kde v té chvíli chyběl za lajnou ležící Hampl. Situaci vykombinovali do samostatného nájezdu – 1:2.
Druhý poločas jsme opět zahájili dobře. Třešinkou na dortu byl vyrovnávací gól Mirdy Vojtíška, který z 25 m levačkou vymetl dvacetileté pavučiny. Do druhého poločasu již pro nepřekonatelné bolesti dolních končetin nenastoupil rychlonožka Pepa Pojezdný, a když k tomu připočtu výbornou fyzickou kondici hostů (trénují vícekrát týdně) a naši odcházející fyzičku (netrénujeme vůbec!?!), bylo jasné, že příznivý stav 2:2 těžko udržíme.
V 66. a 74. min hosté rychlou kombinací rozvrátili naše neuspořádané řady a podobně jako u prvního gólu se dostali do samostatných nájezdů, které k naší smůle proměnili.
Poté se utkání už dohrávalo jen z povinnosti. V 86. min ještě plácl do míče z hranice pokutového území jeden z hostujících hráčů, zastihl Bédu v nedbalkách a upravil stav utkání na nelichotivých 2:5. Je to škoda.