FK Mostek – Staré Buky 2:2 (1:1), pen. 2:3

Branky: Truhlář, Ježek (z pen.)

Miroslav Lebeda, trenér:
Po ne zcela ideální letní přípravě a po rozpačitém jediném přípravném utkání s Libotovem (4:4) jsme vstoupili do nové sezóny trochu s obavami. Hlavním důvodem je velice úzký kádr, který čítá kolem 13 hráčů, neboť se někde „ztratil“ ukrajinský šutér Lashchuk, Jirák se pFromenuje někde v USA a mladým se do fotbalu moc nechce. Jedinou novou, tedy spíše staronovou tváří je navrátilec z Třemešné Petr Ježek.
Do zápasu jsme vstoupili hodně bojácně.Bez pohybu, většina přihrávek spolehlivě nacházela kopačky soupeře, zvláště Radkovi Zárubovi se o tom musí zdát ještě teď. Hosty jsme nechali kombinovat, hráli jsme bez důrazu. Faktem ale je, že Béda v brance si v podstatě na míč nesáhl, kdežto my při té bídě jsme občas obraně soupeře zamotali hlavu, ale ani vyložené šance jsme nedokázali přetavit v branku.
Do vedení nás poslala hlavička Truhlíka po rohu Petra Ježka. Jak už to v našem týmu bývá, stav jsme neudrželi, když nenápadný míč prošel pokutovým územím až na zadní tyč, kde zcela volný hráč pohodlně vyrovnal. Těsně před koncem poločasu byl za dres zatahaný Truhlík, který ale spadl tak nešťastně, že si poranil oblast hlavy, a krátce po rozehrání druhého poločasu musel být vystřídán.
I druhý poločas měl podobný scénář. Hosté drželi míč, my ustupovali, ale do šancí jsme starobucké nepouštěli. Tak to zkoušeli střelami zpoza vápna a jedna nám tam zapadla. Že by byla nechytatelná si nemyslím.
Trochu jsme přeskupili sestavu. Zraněného Michala Bogáně vystřídal Viktor Zigo a naši hru ve středu zálohy dirigovali dorostenčíci Čajkis s Pivcem. Chvílemi jsme se zvedali, pak to zase usnulo, taková houpačka. Škoda, že to Krkondovi více fotbalově nepálí. V podstatě jakmile rozkmital nohy, vždy obraně ufrnkl, ale to zakončení?!?
A tak nám zase pomohl Brádlík. Konečně neohroženě vlétl do vápna, byl zkosen a penalta byla na světě. No jo, ale kdo na ní půjde? Pověřil jsem tedy matadora Petra Ježka, Běžela veledůležitá 88. min a Petr se nemýlil.
Zbývající minuty byly velmi hektické a nervózní, ale stav se již nezměnil. Penaltové rozuzlení v Mostku má potom vždy jednoduchý scénář. Kdo vsadí na hosty, vyhraje. Právě Petr Ježek hned první penaltu totiž zazdil a bylo vymalováno.
Řekněme, že s bodem jsme spokojeni, nicméně na gólovky jsme stoprocentně byli lepší.