Stejní hráči – rozdílné zápasy; Trenér Lebeda hodnotí dvojzápas Bohuslavice-Kunčice

Bohuslavice – Mostek 4:3 (pol. 2:0)
Zápas, o němž jsem byl vnitřně přesvědčen, že body zůstanou u nás, ze zcela vymkl veškerým pravidlům, které patří ke hře zvané fotbal. I přítomný trenér Janských Lázní konstatoval, že jsme připomínali jakousi firemní jedenáctku, tj. spolek zaměstnanců firmy, kteří si po práci jdou zakopat.
Soupeř nás zaskočil zejména rychlostí a variabilitou útočných akcí, kterým jsme bohužel nedokázali čelit. Jediným světlým okamžikem byl fakt, že jsme se ve druhé půli jakžtakž zmátořili a ke konci zápasu dokonce bojovali o srovnání výsledku. Nicméně mohu konstatovat, že kdyby domácí měli v brance lopatu, výsledek by byl asi stejný. Rychle zapomenout!

Mostek – Kunčice 1:1 (pol.0:1), pen. 5:6
Stejní hráči = jiný zápas. Kunčice figurovaly na 2. místě tabulky, leč svoje postavení nepotvrdili. My jsme změnili rozestavení a byli jsme důstojným soupeřem, rozhodně více brankových příležitostí bylo na našich kopačkách. Zatímco my se se vstřelením gólu potýkali marně, hosté již ve 4. min. z nešance poslali míč do sítě. Brádle, Kuhn a vícekrát Lashchuk mohli zvrátit výsledek v náš prospěch, dle našeho názoru i jasná, ale neodpískaná penalta, to vše nás mohlo poslat do vedení. Náš gólman si téměř nesáhl na míč.
Krátce po zahájení 2. poločasu jsme provedli dvě změny, které ještě zrychlily náš pohyb, napadání a protiútoky. Vyrovnávací branka padla po kopu z rohu zásluhou Truhláře. Další a další šance však zůstaly nedobře vyřešeny, proto na konci utkání svítil výsledek 1:1.
A šlo se na penalty. Duchek D., Lashchuk a Kuhn ano, ale soupeř také. Už asi od 75 min. nemohl náš brankář na koleno, ale dvě penalty skoro chytil. A přišla další série Duchek D. ano, soupeř též, poté došlo na naší straně ke střídání z důvodu zranění na postu brankáře – šel mlaďas Krkonoška. Lashchuk ano, soupeř taky, Kuhn rána do fabriky, hosté to zvládli, a proto vyhráli.
Za takový přístup a výkon lze všechny hráče pochválit. Halvně abychom to zopakovali i v dalších zápasech. Už nám totiž teče do bot!!!