„V přípravných utkání jsme si vedli nadmíru dobře“, hodnotí trenér Lebeda zimní přípravu

Zimní přípravné období začalo tradičně na začátku měsíce ledna 2015. Podle počasí se trénovalo v učebně pohybové výchovy místní ZŠ a pro hráče na tak „oblíbeném“ schodišti budovy ZŠ a na venkovním hřišti s umělou trávou 3. generace o rozměrech 20 x 40 m a jeho přilehlém okolí, které sloužilo zpravidla k nejrůznějším výběhům.

Hráči měli dostatečnou možnost se zodpovědně na sezonu připravit, neboť tréninky byly k dispozici od úterý do pátku s tím, že středa byla vyhrazena jen pro mládež, nicméně mohl tam zavítat o dospělý, pokud nestíhal jiné dny. Tréninky v našem klubu jsou specifické tím, že spolu trénují mládežníci a dospělí dohromady, tzn., že se potkával např. dvanáctiletý Šimon Zeman se sedmačtyřicetiletým Jardou Duchkem. Zpočátku přicházelo kolem 18 hráčů, později se počet ustaloval na cca 14. Pochopitelně byly i výjimky, protože nemocnost právě v zimním období je značná.

Kromě tréninkových jednotek bylo pro dospělé připraveno pět přípravných utkání, ve kterých jsme si vedli nadmíru dobře, byť soupeři nepatří zrovna k těm nejsilnějším. Nejprve jsme sehráli dvě utkání na umělé trávě v Nové Pace. Soupeře z Bílé Třemešné, který přijel s mladým béčkem a hraje trutnovskou III. třídu s ambicemi postupu do OP, jsme rozstříleli 11:2. Poté jsme se střetli s bývalým konkurentem z I. B třídy, mužstvem ze Staré Paky, který nyní působí v OP Jičínska. To byl také mladý a hodně běhavý soupeř, leč konečné skóre bylo 2:0 pro nás.

Následující dva zápasy se odehrály na tradiční umělce v Trutnově. Mix hráčů z Dolní Kalné odehrál první poločas v deseti. Na druhý poločas se počet hráčů vyrovnal, ale skóre 6:1 jednoznačně mluvilo pro nás. Přesto trenér tým po utkání vyplísnil. Proč? Protože si vytvořil tolik jasných gólovek, že výsledek měl být minimálně dvojnásobný! Nejtěžším soupeřem v zimní přípravě byla domácí U 19 „B“. Fotbalově a fyzicky velmi náročný tým, kde jsme zhruba poslední dvacetiminutovku mleli z posledního, ale výsledek byl opět jednoznačný 4:0 pro nás.

Poslední březnový víkend jsme pak zajeli „do kraje“ na hřiště týmu III. třídy Jičínska, do Žeretic. Mělo se jednat zdánlivě o lehčího soupeře, avšak my jsme v důsledku řady zranění nebo pracovních povinností dávali kádr velmi složitě do kupy. Nepohrdli jsme proto čtrnáctiletým Jakubem Piwkem, kapitánem našeho mladšího dorostu a přemluvili jsme ještě rehabilitujícího V. Ziga, čímž nás bylo dvanáct včetně šestnáctiletých Krkonošky a Kubína. Pochopitelně nám velké problémy dělala přírodní tráva, kterou však domácí měli vzorně připravenou. Výsledek 1:1 není oslnivý, ale znamená to, že v zimní přípravě jsme neprohráli a měli celkové skóre 24:4. Jak říká trenér – „až z toho mrazí“, a filozofuje, jestli nebylo lepší do jarní sezóny i párkrát prohrát.

První jarní utkání se má odehrát v sobotu 4. 4. 2015 od 16,30 h na hřišti jednoho z horkých kandidátů na postup do krajské soutěže – týmu Starých Buků.

Současný kádr dospělých eviduje tyto hráče:

Brankář: Jakub Hlušička, (David Jiran zatím přerušil kariéru)

Obrana: Lukáš Truhlář, Dušan Duchek, Radek Záruba, Tomáš Krkonoška, Jaroslav Duchek

Záloha: Ondřej Kubín, Michal Bogáň, Vojtěch Jirák, Jan Polák, Jiří Kuhn, Viktor Zigo

Útok: Jiří Brádle, Tomáš Hampl, Oleksandr Lashchuk

Občas se ukáže Martin Plch

 

Na hostování máme tyto hráče:

Ondřej Pacák, Jakub Pohl, Jakub Daniel, Vratislav Robek (všichni Vítězná), Petr Bíba (Chotěvice), Dominik Špulák (Lázně Bohdaneč).