FK Mostek – Podhůří 2:3 (0:3)

Sestava: Hlušička – Čajka (46. Polák), Čechovič, Záruba (70. A. Duchek), Truhlář – Jirák, Bogáň, Špidlen, Hampl – V. Robek, D. Duchek
Střelci: V. Robek, D. Duchek

Miroslav Lebeda, trenér:
Únava na konci sezóny? Podcenění soupeře ze dna tabulky? Těžko říct. Faktem zůstává, že tak nedůstojný výkon, jako v prvním poločase, jsme neučinili za celou podzimní sezónu.
Už se budu opakovat, ale vývoj zápasu mohl mít úplně jiný scénář. Byť bez kanonýra Lashchuka (kdoví, jestli se ještě někdy vrátí na okresní trávníky), vytvořili jsme si v úvodu zápasu nějaké šance, které nás mohly poslat do rozumného vedení. Hosté totiž začali zakřiknutě. Když však zjistili naši střeleckou impotenci a nijak oslnivý výkon, hned z první šance nám ukázali jednoduchost v zakončení. Tím náš výkon dostal ještě větší trhliny, čehož důkazem může být druhá branka v naší síti – tři hráči se nechali opít, následovala přihrávka do předbrankového prostoru, kde se v té chvíli nacházel zcela opomenutý kanonýr Smejkal.(jako jediný měl bílého kulicha, čímž byl viditelný i z vrcholu blízkého kopce Zvičiny). V klidu si zpracoval míč, chvíli se dívali s naším brankařem z očí do očí, a pak lehce podél něj zasunul míč do sítě. Kde se v té chvíli nacházela naše obrana, to je otázka pro detektivy amatéry.
Ve 38. min opět zela naše obrana prázdnotou. Útok dva na dva, centr před branku a náš obránce ve snaze odvrátit míč jej akrobaticky posílá do vlastní sítě – v té chvíli mně bylo asi jako Vémolovi. Na druhý poločas jsme lehce prostřídali (moc nás tentokrát nebylo). Určitě jsme se trochu herně zvedli. Po hezké nahrávce střídajícího Poláka nezaváhal V. Robek, což se nedá říci o situaci o pár minut později, kdy jsme dostali výhodu pokutového kopu. Nerad komentuji penalty, je to mimořádně psychický tlak na hráče, ale tahle penalta se Víťovi fakt nepodařilo. je to škoda, s výsledkem se dalo ještě něco udělat. Hosté se už v podstatě jen bránili. Kosmeticky upravil v nastavení D Duchek.
Škoda a ještě jednou škoda. Pokazili jsme si celkově docela dobrý dojem jako nováčka soutěže včetně postavení v tabulce. Poctivě se přiznám, že pokud neposílíme o cca dva hráče, budeme hrát o záchranu!?! Ale, kde je vzít?