FK Mostek – Rtyně 4:3 (2:1)

Sestava: Hlušička – Záruba (72. Čajka), Čechovič, D. Duchek, Truhlář – Jirák (72. A. Duchek), Bogáň, Špidlen, Hampl – V. Robek, Lashchuk (84. Borůvka)chuk (84. Borůvka)
Branky: 2x Lashchuk, Bogáň, Borůvka

Miroslav Lebeda, trenér:
Z hlediska bodového přídělu důležité utkání dvou sousedů v tabulce. I když nás provází v samotném úvodu řady zápasů jakýsi diletantismus v souhře obranné čtveřice, nezbavili jsme se ho ani vsazením na zkušenost našich defenzívních plejerů. A abych nebyl zlý jen na obranu, tak jsem úplně nepochopil, co hned po rozehrání natropil s míčem takový šutér, jako je Víťa.
Nicméně na druhou stranu je zatím příjemné konstatovat, že na domácím trávníku jsme schopni do prvních 20 minut rozebrat hostující obrany a vytvořit si nesčetně šancí, které kdybychom proměnili, je o výsledku zápasu rozhodnuto. Žel ani toto nám právě moc nejde. A tak opět vypomohl nenápadný Bogis, který v 11. min pronikl kolem hostujících beků a ladně přehodil brankáře. Rtyňští však byli zdatným soupeřem. Již v v 18. min přízemní střelu vytěsnil Hlůša jen kousek od sebe a naše nereagující obrana nechala hosty vyrovnat. Uběhlo opět jen něco málo minut a ve 24. min Saša z penalty nás poslal do vedení, které jsme zuby nehty udrželi do poločasové přestávky.
Druhý poločas připomínal přesýpací hodiny aneb každý chvilku, tahá pilku. V 54. min dalekonosnou střelou hosté skóre srovnali. V 70. min se opět připomněl kanonýr Lashchuk střelou z 22 metrů a opět nás poslal do vedení. To trvalo asi deset minut. Při jednom ze závarů v našem vápně byl faulován hostující hráč. Hlůša si na penaltu hodně sáhl, ale míč si přeci jen cestu do sítě našel – 3:3! Pět minut před koncem hrací doby, když byl na hřišti jednu minutu, se krásně mezi beky prosmýkl žolík M. Borůvka a nechytatelnou střelou rozradostnil spoluhráče a zkřehlé diváctvo.
Hlavní rozhodčí nesdělil, o kolik minut utkání nastaví, a tak jsme byli jako na trní, kdy zápas skončí, neboť hosté kousali do samotného závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího. Těžce vybojované body, a snad za ty neproměněné šance na začátku utkání i zasloužené.