Tatran Hostinné – FK Mostek 3:2 (0:1)

Sestava: M. Piwko – Čajka, Čechovič, Záruba, Truhlář (30. Polák) – D. Duchek – Hampl, Bogáň, Špidlen, Jirák – Lashchuk
Střelec: 2x Lashchuk

Miroslav Lebeda, trenér:
Je sice již pátý den po tomto mistráku, a já stále cítím jakousi nostalgii smutku, neboť tento zápas jsme nemuseli prohrát.
V novém rozestavení 4:1:4:1 jsme výborně odběhali první poločas. Domácí míč kontrolovali častěji, ale do žádné vyložené šance se v podstatě nedostali. Další gólman, již čtvrtý v pořadí, nemusel nic významného řešit. My jsme útočili sporadicky, jako bychom čekali na tu nejvhodnější chvíli, což se nám i podařilo. V prvním případě Saša trefil spojnici břevna s tyčí, ve 36. min nás již poslal do vedení.
Žel bohu jsme totálně nezvládli první polovinu druhého poločasu. Úplně nám odešel pohyb a vnitřní náboj, takový „hecunk“, čehož hostinnští jednoznačně využili. Ve 48. min střela k tyči, v 56. min zaspal Lukáš Čechovič centr z rohu a překvapený domácí hráč hlavou uspěl. Do třetice si z našich hráčů udělal slalomovou dráhu jejich nejlepší střelec Maličký a my byli na ručník!!!
Jenomže fotbal nemá logiku (viz Tomáš Pospíchal). Za tři minuty Saša snížil na 3:2 a my přebrali otěže zápasu. Vrátil se nám pohyb, chuť do hry a vidina možnosti zisku bodů. Domácí ztráceli na dechu, vícekrát museli střídat (5x – a to i takticky) a taky vícekrát přerušovali naše akce „žlutými“ fauly – 5:1 ve prospěch domácích.
Naše největší šance jsme si nechali na samý závěr utkání. Zhruba 3 minuty před koncem zakroutil M. Špidlen krásně míč za obranu, kam si nabíhali zcela osamocení Čajkis a za ním Saša. Marek to však vyřešil antifotbalově a akce vyšuměla. V 90. min se prodral do vápna M. Bogáň. Postupoval zcela sám na domácího brankaře. Poslal míč po zemi k protější tyči, bohužel pro nás i mimo tyče!?!
Domácí v posledních 20 – 25 min již nic výrazného neměli, popř. dobře zasáhl Pivec. Škoda, každý bodík se teď hodí. A ten Rudník, to bude zase jeden z favoritů soutěže, tedy žádná procházka růžovou zahradou.