FK Mostek – Jánské Lázně 2:0 (2:0)

Sestava: Hlušička – Čechovič, D: Duchek, Záruba, Čajka (89. A. Duchek) – Jirák (81. Polák), Bogáň, Špidlen, Hampl (60. Truhlář) – V. Robek, Lashchuk

Střelci: Lashchuk, V. Robek

Miroslav Lebeda, ternér:
Pomalu se stává pravidlem, jakoby přes kopírák, že vstupy do domácích zápasů se „hrají podle stejného scénáře.“ Jsme aktivní a vytváříme si brankové příležitosti, které jsme tentokrát ihned přetavili v pohledné branky. V 9. min centr z pravého křídla uklidil do branky hlavičkou Saša, o necelých pět minut později Hamplíkovu kolmici dostihl před vyběhnuvším brankářem Víťa a zvýšil na 2:0.
I když jsme postupně ubírali z nasazení a soupeř se naopak herně vracel do zápasu, měli jsme první poločas ve své režii, žel některé pohledné akce jsme nedotáhli do zdárného konce a skóre jsme nenavýšili ani po řadě rohových kopů. Náš brankář v dresu s krátkým rukávem asi trochu mrzl, neboť se nedostal téměř do akce, a zahřát se možná mohl psychicky z občasných zádrhelů v naší rozehrávce.
Do druhého poločasu nastoupila v našem dresu imaginární jiná jedenáctka (s několika výjimkami), neboť předvedená hra měla co fotbalové kvality tak daleko, jako etiopský pastevec k vile na Marsu. Pasivita, ale především neumění si přihrát míč. A když už jsme se dostali na dostřel hostující svatyně, řešili jsme vše komplikovaně a bezmyšlenkovitě – jako vepřový guláš bez vepřového a soli.
Řekněme, že jsme si za celý druhý poločas vypracovali jedinou šanci, ale Víťovo zakončení skončilo vedle tyče. Hosté častěji drželi míč na svých kopačkách, většinou však na své polovině, takže Hlůša v brance byl opět skoro bez práce.
Suma sumárum – důležité jsou tři body a pochvalme tým za první poločas a za nulu v kolonce inkasovaných branek. Nyní nás čekají čtyři „výživné“ zápasy, ve kterých se ukáže, jak na tom opravdu jsme (Hostinné v, Rudník d, Vítězná v a Rtyně d).