Poříčí – FK Mostek 3:1 (2:0)

Poříčí – Mostek 3:1, pol. 2:0, branka Čajka
Sestava: Lebeda – Vrabec (64. Borůvka), Čechovič, Záruba, Čajka – Kuhn, D. Duchek, V. Robek, Hampl – Polák (75. Nerer), Lashchuk
Branka: Čajka

Miroslav Lebeda, trenér:
Nepovedené, v podstatě zbytečné utkání. Domácí hráči prokázali daleko více snahy a chuti vyhrát za pomocí totální, občas až přehnané tvrdosti, lepšího pohybu, jednoduchosti v zakončení a též výhody domácího mlatu.
Již od počátku bylo patrné, že nás zápas nezastihl v nejlepším rozpoložení. Nikomu se nechtělo moc běhat, na vyschlém terénu nám každé převzetí míče vyskočilo pomalu až k hlavě, o přesnosti přihrávek nemluvě. Přesto jsme cca v 10. min měli první šanci my – Víťa sice akci zakončil, ale nedůrazně a doprostřed branky. Domácí nám vzápětí ukázali. jak se to dělá – na tři doteky se dostali do vápna, kde domácí snajpr vypálil nechytatelnou pumelici. A aby bylo ještě hůř, náš gólman si velmi bolestivě poranil jeden z článků prstu na ruce. Utkání sice obětavě dochytal, ale po utkání se v trutnovské nemocnici dozvěděl nepříjemnou informaci – v pondělí na operaci!!! Pod celkovou narkózou mu srovnali zpřeházené kostičky pomocí drátků, které mu čouhají z prstu?!?
Ale zpět k zápasu. Ve 42. min opět ukázka jednoduchosti – nic moc míč do vápna, domácí hráč (ročník 1971) nic nevymýšlí a posílá míč z voleje do růžku branky. Ani o přestávce se nepodařilo tým víc namotivovat. Hezky jsme kombinovali kolem vlastní branky, ale dopředu to dřelo. V 50. min autentická akce jako u první branky. Rychlý přízemní míč z křídla před branku, rychlý náběh útočníka, který předskočil váhající obránce a 3:0!!! Trochu jsme prostřídali, změnili některé posty. Utkání se opticky vyrovnalo, ale pokud jsme se dostávali do jakéhosi náznaku šance, buď jsme to zkomplikovali nebo netrefili branku. Ale popravdě řečeno, ono těch šancí moc nebylo. A tak alespoň kosmetická úprava výsledku – v 83. min se odražený míč dostal k Čajkisovi, který se neunáhlil a v klidu poslal míč podél gólmana do sítě.
Tedy shrnuto, podtrženo – domácí měli dvě šance a dali 3 góly (nepočítám střely z dálky, kdy domácí chtěli využít zranění našeho brankáře). My měli možná 2 – 3 pološance a dali jeden gól z nešance. V tomto směru považuji vítězství domácích za zasloužené. My to hoďme za hlavu a připravme se na další duel s Volanovem, který kvůli „Dni obce“ začíná již v 10,15 h.