FK Mostek – Bohuslavice 3:2 (1:0)

Sestava: Lebeda (46. Hlušička) – Ježek, V. Robek, Truhlář, Vrabec – Zigo (66. Belák), D. Duchek, Záruba, Přiklopil (66. Pohořelý) – Čajka (75. Čedík ml.), Hampl
Střelci: D. Duchek, Čajka, V. Robek (pen.)
Miroslav Lebeda, trenér:
Poslední zápas sezóny 2018/19 se odehrál za tropického počasí pod taktovkou rozhodčího – laika.  Tempo obou týmů souznělo s klimatem, takže celkem žádné vzrůšo. Aktéři měli čas na kombinaci, a tak se míč chvíli převaloval na kopačkách domácích, poté dtto u hostů. Diváci v drtivé většině seděli pod stánkem a užívali konzumaci studených nápojů.
Bylo tedy něco k zaznamenání v 1. poločase? Možná samostatný únik Hamplíka. Brankář vyběhnutý až na velkém vápně, Hamplík řeší situaci nahrávkou na vedle běžícího P. Přiklopila, jenže ouha, přihrávka směřuje k rohovému praporku. Za druhé nás trochu větral hráč Najman, avšak náš gólman nic řešit nemusel. A konečně za třetí – první branka utkání. D. Duchek si zaběhl za obranu, kam mu adresoval svoji přihrávku stoper „z nouze“ V. Robek. Dušan se neukvapil, pohodil si míč a obloučkem přehodil vyběhnuvšího Nagela.
Druhý poločas byl brankově zajímavější. V 50. min do té doby kritizovaný Čajkis konečně využil svého somatického potenciálu, vyhrál souboj o míč s hostujícím stoperem a vydařenou střelou k protější tyči nás poslal do dvoubrankového vedení. V 62. min opět Čajkis prostupoval hostující defenzívou. Když chtěl zakončit, byl naremplován a kopala se penalta, kterou V. Robek navýšil na 3:0. V 66. min došlo k dvojímu střídání unavených krajních záložníků, což přiznám, nebylo zcela vydařené. Borečci z béčka ještě jakžtakž šlapali dopředu, ale dozadu se jim už moc nechtělo – fyzička, návyk z béčka, netaktická vyběhnutí? To už je teď jedno. Nicméně jsme soupeři dovolili až moc volných prostorů, které rychle využili. Nejprve centr do vápna přeletěl všechny a volný hráč ho hlavou poslal do sítě marně zakročujícího Hlůši. Neuběhlo ani pět minut, kdy hostující hráč vyscentroval (nevím totiž, jestli centroval nebo střílel), Hlůša chtěl padající list vytlačit, ale ten stejně zapadl do vinglu. Tedy cca 70. min a 2:3. Ta byly asi dvě jediné „šance“ hostů za celý zápas, My jsme druhý poločas zcela jistě mohli skóre navýšit, ale to byste se museli zeptat Hamplíka nebo R. Záruby, popř. jiných, jak se svými šancemi hodlali naložit – protože jak to dopadlo víme. Blbě.
Zápas se pak už jen z povinnosti dohrál. Sezóna 2018/19 je za námi, a my můžeme být spokojeni. Dvacet vítězství, pouhé tři prohry při tolika zraněných (Kuhn, Špidlen, V Robek, Polák, Brádle, Čechovič, Čajka, Borůvka, A. Duchek), to už opravdu stojí za poděkování těm, kteří dokázali po roce vrátit FK Mostek zpět do okresního přeboru!!!
Velký dík tedy patří hráčům „A“ a „B“ týmu, ale i vedení týmu a vedení FK Borovnice, našim Lenkám – Fikejzové a Čedíkové za organizační podporu na poli sekretářském a pořadatelském, našim věrným fanynkám a fandům, za finanční podporu obecnímu úřadu a vůbec všem, kteří nám nějakým způsobem dopomohli k tomuto úspěchu.
Za týden, 29. 6. 2019, se rozloučíme turnajem v malé kopané a pak už se budeme muset poctivě připravit na novou sezónu – ta bude určitě o něčem jiném!!!