FK Mostek – Libotov 2:1 (1:1)

Sestava: Hlušička – Ježek, Čechovič, Čajka, Truhlář – Belák (74. Pohořelý), D. Duchek, Záruba, Hampl – D. Fikejz (64. Čedík ml.), Borůvka (16. Přiklopil)
Střelci: D. Duchek, Záruba

Miroslav Lebeda, trenér:
Ta nadstavba je pro nás utrpením. Jednak jsme soutěž regulérně vyhráli za cenu spousty zraněných a nyní v té agónii „vesele“ pokračujeme. Během utkání nastoupilo 7 hráčů!!!, kteří hráli předzápas za „B“ tým. Co to má za význam?!? Navíc k pěti dlouhodobě zraněným přibyl A. Duchek (viz Radvanice), v 16. min z důvodu zranění odstoupil Borůvka, s následky zranění z Radvanic odehrál zápas obětavě Čechovič.
V této konstelaci se jednalo o zápas víceméně hóódně průměrné úrovně, k čemuž se přidalo i nezvykle teplé počasí. Vedení se ujal soupeř ve 24. min z trestného kopu, který Hlůšu trochu zaskočil, klasický laciný gól. Jinak do té doby se ani na jedné straně žádné gólovky neurodily. Snad jednou Hamplík mohl využít chyby hostujícího stopera, leč ukvapeně vystřelil směrem k Neumětelům. A tak poločasový stav zařídil v e 40. min D. Duchek technickou střelou rovněž z trestného kopu, kdy zaskočil špatně postaveného gólmana hostů.
Ani druhý poločas fotbalové krásy nepobral. Gólmani se nudili, našim borcům pomáhajícím z béčka docházely síly. Nejblíže měl ke gólu hostující hráč, který po centru od stánku využil blahosklonnosti Čajkise a poslal svoji hlavičku na naši svatyni, kde tentokrát Hlůša napružil své téměř dvoumetrové tělo a ladně míč vytěsnil.
V 83. min jsme překonali po levé straně obranu soupeře. P. Přiklopil míč netrefil ideálně. Hostující brankář si opět vybral slabší chvilku – zbytečně se po míči vrhl, nedosáhl na něj a dobíhající R. Záruba ho z ostrého úhlu zasunul do opuštěné klece. Pak už jsme to zuby nehty po sérii rohů ubránili. Uf, ale byla to šichta!
Na závěr si neodpustím etickou poznámku. V letošní sezóně jsme již 3x vyšli libotovským vstříc jejich žádostem – v prvním podzimním kole požádali o změnu termínu, bylo jim vyhověno, v posledním podzimním utkání u nich požádali o zkrácení zápasu, bylo jim vyhověno. Nyní o víkendu jsme opět vyhověli jejich žádosti o změnu termínu (mělo se hrát v sobotu dopoledne), protože jejich bohulibá akce spojená s hledáním dárců kostní dřeně pro dvě ohrožené je víc než nějaký fotbalový zápas. V tom jim fandíme, a tak jsme to prostě brali, a to i za cenu, že nám v ten jiný termín bude chybět spousta hráčů, což se v reálu v plné míře projevilo.Nikdy za to nečekáme nějakou protislužbu. Snad jsme si, asi naivně, mysleli, že si hosté před zápasem řeknou, že když jsme jim už po tolikáté vyhověli, že ten zápas pojmou férověji. No nestalo se. Asi si to budeme pamatovat.