Rtyně – FK Mostek 1:0 (0:0)

Sestava: Hlušička – Zigo, Pacák, Záruba, Lejdar – Duchek D., Polák – Kočí (69.Špatný), Jirák, Pojezdný – Fikejz

Miroslav Lebeda, trenér:
Jak je patrné ze jmen v sestavě, výrazně se liší od té z před týdne – zase masivní omluvenková „přesnídávka.“ No, prostě bašta?! Ještě v pátek jsem byl rozhodnutý do Rtyně nejet. A tak jen díky výpomoci tří borců z béčka jsme mohli utkání odehrát. Po pravdě jsem čekal brankový příděl. Posuďte sami: rtyňští trénují pravidelně v 15 lidech, jsou rychlí, dynamičtí, v soubojích nekompromisně tvrdí. My už zase netrénujeme, lepíme tým jen aby nás bylo alespoň 11 a řada hráčů váží „13 kg i s trenkami.“
Vývoj vlastního zápasu byl ale trochu jiný. Domácí sice více na míči, my ukáznění v taktice. Domácí hrozí zpravidla ze standardek, které řešíme k naší spokojenosti. Občas zahrozíme po levé straně, kde štírek Pojezdný dává zabrat jejich bekovi. Ale ani nám pšenka nekvete. Asi nejzajímavější situace se odehrála ve 45. min. Fiki zahrával trestný kop z levé strany, dosti z úhlu a překvapil domácího gólmana přehozením do opačného vinglu. Leč domácí hráč a jeho „boží ruku“ vytáhla míč na břevno. Poté ještě dostal Pojezdný zpětnou přihrávku, ale cca z 10 metrů houštinu těl neprostřelil.
Druhý poločas jsme čekali větší tlak ze strany domácích, ještě když jim foukal vítr. Ale vývoj zápasu byl stále stejný. A přišly i dvě gólovky. Nejprve Pepan Pojezdný využil nedohody mezi stoperem a brankařem, vlétl mezi ně, brankaře objel a namířil míč do prázdné branky. V poslední chvíli se tam, bohužel, vrhl domácí obránce a míč vyrazil!!! O několik minut později kterýsi z našich borců nacentroval do vápna, kde se nečekaně vyšponoval Vojta Jirák a poslal hlavou míč do protipohybu brankaře. Ten jen zcepeněl na čáře a sledoval volně plachtící míč – tedy sledoval ho celý stadion. A co čert nechtěl – míč skončil na tyči a od ní v náručí brankáře.
Zhruba v 65. min došlo ke ztrátě míče v půlícím kruhu. Domácí šli do útoku, respektive jeden z útočníků postupoval středem hřiště a my ustupovali. Tak to zkusil asi ze 20 metrů a trefil to náramně. První střela na naší branku v zápase!?!
Kluci to nezabalili a ještě to zkoušeli, ale domácí změnili taktiku, zatáhli se a my už neměli sílu s výsledkem hnout. Škoda, velká škoda!!! Ale všechny hráče musím pochválit. Poprali se se situací výborně, jen ten výsledek hodně bolí.