FK Mostek – Bohuslavice 1:0 (0:0)

Sestava: Hlušička – Hampl, Pacák, Čajka, Šandor (60. Zigo) – Duchek D., Záruba – Jirák, Vojtíšek, Pojezdný – Polák (77. Fikejz)

Branka: Pojezdný

Ještě připraveni: Kočí, Duchek A., Piwko M.

Miroslav Lebeda, trenér:
Po ne úplně zdařilé zimní přípravě, kdy jsme sice dost gólů dávali, ale také dostávali, ale především se nescházeli, jsme s obavami vstupovali do důležité mise záchrany soutěže. V sestavě se objevili navrátilci z Vítězné O. Pacák a M. Vojtíšek, úplně novou tváří je J. Pojezdný z Kuksu. Oproti tomu chyběl S. Lashchuk, který je zatím neznámo kde, dále J. Kuhn a pro zranění P. Ježek a J. Piwko.
Souboj byl o to důležitější, že bohuslavičtí jsou právě našimi konkurenty v boji o záchranu. Většina aktérů také nastoupila poprvé po zimní přestávce na travnatou plochu, která  z důvodu špatného počasí ještě nemohla být upravena trávníkáři z M. Buků.
Ale pojďme již k vývoji zápasu. Zpočátku to bylo oboustranně opatrné a tedy i opticky vyrovnané, ale také jalové. Zhruba po 20. min jsme převzali herní iniciativu, měli míč častěji na kopačkách, ale do zhuštěné a dobře pracující obrany hostů jsme se prakticky nedostali. Byly tam určité náznaky, zejména D. Duchek se asi 2x dostal do zakončení, leč branka nepadla. Ani dostatek rohových kopů nás do vedení nedostal. Hosté občas podnikli rychlé kontry do rozházené defenzívy, která nepracovala podle pokynů. Většinou jediný, bohužel, zcela neobsazený útočník na tři obránce dostal bez problémů míč, počkal na další tři nabíhající hráče a na průšvih bylo zaděláno. Naštěstí jsme vše vyřešili bez „ztráty kytičky.“
Druhý poločas byla naše herní převaha ještě znatelnější. V podstatě se hrálo na jednu branku. Již ve 46. min si atakovaný hostující obránce mohl dát vlastence, jenže míč se otřel o břevno. Rohů přibývalo, jen gólová radost chyběla. Jenže chyběla i invence, důvtip a hlavně pořádná finální nahrávka. A pokud se nějaká šance naskytla, nedovedli jsme ji zúročit. Hosté už jen bránili, a tak vytvořili mohutný val. Nejvíce starostí jim činil rychlonožka Pojezdný, ale ani on není povoláním ostrostřelec. Asi největší šanci vypracoval M. Vojtíšek, který našel ve středu pokutového území zcela zapomenutého D. Duchka. Tento rutinér takových obloučků zpracuje 99 ze 100. Už když na něho míč letěl, předpokládali všichni domácí – hráči, realizační tým i diváci, že teď už ten gól určitě padne! A ona zrovna přišla ta jediná výjimka ve zpracování!
Za svoji snahu jsme se dočkali asi v 73. min. Míč roztažený do šířky poslal H. Polák přízemním centrem před branku a Pojezdný ho uklidil do branky. Bylo to na hraně ofsajdového postavení, byly kolem toho určité průtahy a konzultace rozhodčího s asistentem, ale gól byl uznán k nevoli hostujících hráčů. V poslední desetiminutovce se hosté ještě posnažili s výsledkem něco udělat. Bylo to však jen formou nákopů, které jsme si pohlídali. Naopak jsme využívali okének v hostující obraně a chodili sami na branku – 2x Pojezdný, 1x Fiki. Jak je patrno z výsledku, vždy zvolili špatné řešení.
Potřebné body, ale dost těžce vybojované.