Žacléř – FK Mostek 6:1 (1:0)

Branka: Lashchuk

Sestava: Piwko M. – Ježek, Duchek D. (k), Záruba, Truhlář (67. Fikejz) – Kočí (82. Belák L.), Hampl, Jirák, Čajka – Piwko J. (56. Polák), Lashchuk

Miroslav Lebeda, trenér:
Hlavy dole, nulové sebevědomí, fotbal 28. kategorie = to jsou dnes atributy výkonů hráčů našeho týmu. Přesto jsme 1. poločas na hřišti týmu, který má mladý běhavý tým, podali na naše poměry docela slušný výkon. Domácí byli ofenzívnější, výborně nás vysoko napadali ihned po ztrátě míče, ale vyložené šance nepřicházely. Jedinou výraznější chybu jsme udělali ve 26. min, kdy Mára Č. zareagoval pozdě na náběh pravého křídla na dlouhý pas – ten jen nastavil nohu a míč doskákal do branky.
No a pak to přišlo – ta obrovská propast mezi fyzickou nabitostí domácích a naší netrénovaností. Tam byl fatální rozdíl, který způsobil výsledek zápasu. Domácí přidali v pohybu a nasazení. Za 12. min jsme dostali 3 kusy. Nejprve se v 51. min od půlky rozběhl domácí borec, proběhl středem hřiště, prokličkoval celou obranou a bez problému poslal míč k tyči. O pět minut později nás poslal do kolem klasický gól M. Piwka – babuletka z 20 m, kterou by chytil i na smrt nemocný mravenec, mu nějakým způsobem pronikl do sítě. V té chvíli naši borci na hřišti představovali mátohy po dvou maratonech, zatímco domácí lehké víly, které si s námi dělaly, co liboli. Výsledkem byl další gól v naší síti v 63. min.
Bohužel jsme museli 2x střídat z důvodu zranění (Truhlář a J. Piwko). Faktem je, že se stav na cca 20 min odmlčel. Tam několikrát Martin vyrazil střely domácích z vnitřku pokutového území. Leč banánúm nebyl konec. V 80. a 85. domácí dokonali „fotbalovou vraždu.“ Tak si někdy říkám, jestli bych já ve svých letech taky nedal gól, kdybych hrál proti mostecké defenzívě?!?!
Konečný stav stanovil v 89. min Saša Lashchuk, který využil chyby v domácí rozehrávce. Nejprve z vápna trefil tyč, odražený míč si doběhl a dorazil ho do prázdné branky. Je to krutá realita, avšak světlo na konci tunelu je zatím v nedohlednu.