FK Mostek – Rtyně 0:2 (0:1)

Sestava: Hlušička – Zigo, Duchek D., M. Čedík st., Truhlář (36. Špatný) – Kočí, J. Piwko, Jirák, Čajka (85. M. Piwko) – Fikejz (68. M. Čedík ml.) – Brádle (66. A. Duchek)

Miroslav Lebeda, trenér:
Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře. Ani ne tak, že jsme prohráli, ale jak jsme prohráli. Již před sezónou mi bylo jasné, že problém jsou rychlostní typy – Krkonoška pláchl do Třemešné, Jirka Kuhn se doléčuje a připravuje na nové povolání, Hamplíka musíme stavět podle potřeby a do útoku se moc nedostane. To, že v týmu převažují „plašmušky“, tj. hráči malí a nehmotní, to už víme dávno. Že v průběhu sezóny stále někdo chybí je pro mě osobně prapodivné, ale v této době s tím nic nenadělám. Takže jich chybělo 5!?!
Pomohl Brádlík a kluci z Borovnice. Co mně však pořád chybí je nasazení a srdíčko. Moderně se tomu říká „jezdit po zadku.“ Soupeř byl fotbalově úplně jinde, ale měl to moc a moc jednoduché. Ale ono to není úplně o přístupu, základ je v tréninku a ten v Mostku fakticky neexistuje. Nemám-li fyzičku, příliš neběhám, jsem pomalý a prohraju každý souboj. Pak se nedivme, že předvádíme nekoukatelné.

První poločas byl plně v režii hostů. Zejména Jaroš s námi motal, že některé hráče doslova „umotal.“ Bylo jen štěstí a výtečný Béda, že jediný gól vstřelil Jaroš z trestňáku ve 28. min. My jsme byli zoufale pomalí, neteční, nedůrazní, zatímco každý střet se rtyňským hráčem sviňsky bolel. Ani to nás neprobudilo.
Rtyně fakt hrála dobře, horší je jejich charakter. Na začátku nám sice rtyňští vyhověli, když jsme vzpomenuli minutou ticha na Vlado Sedláka, za což jim patří dík. Ale jinak? O poločase skoro každý hráč kulhal nebo ho bolela žebra. Každý souboj loket, zajetí do hráče, a to vše s povděkem kvitováno trenérem a brankařem v jedné osobě. Jemu zdatně sekundoval z lavičky asistent Středa. Vrcholem tohoto způsobu hry byl bezhlavý un fair zákrok hostujícího Jiránka, který ve 32 min. naprosto bezhlavě vletěl do D. Duchka, který ve výskoku hlavičkoval a nemohl se jakkoli bránit. Totální faul bez míče. Kdyby toto učinil nějaký hráč nohou, je to kopnutí bez míče a jasné vyloučení. Rozhodčí pouze váhavě udělil ŽK. Ale jásot Nováka a Středy z tohoto faulu byl bezbřehý. To si ovšem hoši neuvědomili, že se přilil olej do ohně. O čtyři minuty později fauloval Pivec jejich hráče, strhla se mela, kterou odnesl Truhlík pumelicí rukou do hlavy. Rtyňský vyloučený, Truhlík musel střídat. Ani tohle nám nepomohlo, soupeř byl stále lepší.
Druhý poločas měl v podstatě stejný průběh. Rtyně pevně otěže v rukou, my se nezmohli na nic a díky Bédovi jen dva banány. Kdyby hostující brankář odešel do stánku na párek, naši hráči by to ani nezaregistrovali. A závěrečné resumé? Porážka 0:2, oba střední záložníci zranění (zejména Pivec už 2x tahal krev z kolena), Truhlář skončil s fotbalem, protože se nenechá mrzačit. Je otázkou, jestli se vůbec odjede hrát příští týden do Janských Lázní. Rozhodně nás na podzim nečeká nic veselého.