Výsledky 19. kola

TJ Sokol Staré Buky – FK Poříčí u Trutnova 3:0 (2:0). Branky: Prokop, Brutovský (pen.), Pálinkáš. Rozhodčí: Říha M. ŽK: 6:4. Diváků: 250.V dalším domácím utkání přivítalo za pěkné divácké kulisy domácí mužstvo hráče z Poříčí, tomuto zápasu předcházelo přátelské utkání domácí STARÉ GARDY a STARÉ GARDY FC Hradec Králové, které skončilo 2:4. V hlavním utkání, které se hrálo na těžkém terénu,  nastoupili domácí s odhodláním pokračovat v nastaveném trendu – fotbalem přilákat na domácí stadion početnou diváckou kulisu a fotbalem se hlavně bavit. Od začátku zápasu domácí přehrávali soupeře a ovládli tento zápas, první branku vstřelil po pěkné akci Prokop a ve 45. min z pokutového kopu zvýšil vedení na 2:0 Brutovský. Druhý poločas se odehrával ve stejné režii, třetí pěknou branku přidal Pálinkáš a zlomil tak veškerý odpor hostí, utkání se pak již jen v poklidu dohrávalo a tak domácí dokráčeli k zaslouženému vítězství.

TJ Baník Žacléř A – TJ Strážné odloženo na 8.5.2017 17.00hod.
FC Vrchlabí B – TJ Baník Rtyně 2:0 (1:0). Branky: Kraus, Janoch. Rozhodčí: Prokop. ŽK: 1:4. Diváků: 35.

V úvodu utkání se třikrát zablýskalo před brankou hostí a jednou u branky domácích. Všechny tyto příležitosti zůstali nevyužity. Po té se hra uklidnila a šance  ke vstřelení branky nebyly. Vrchlabským dělal problém důraz hráčů Rtyně. Vše důležité se v první půli se odehrálo ke konci poločasu. Hosté neproměnili pokutový kop a za chvíli z rychlého protiútoku skóroval s přehledem Janoch. Ve druhé půli hosté Vrchlabí zatlačili, i díky změny počasí (vítr), ale svůj tlak nedokázali využít. Jejich největší šance skončila na brankové konstrukci. Až v 73. minutě dal pojistku domácím Kraus, když proměnil nájezd. Ke konci zápasu snaha hostů o zkorigování výsledku vyšla naprázdno a Vrchlabí své příležitosti také nevyužilo.

SK Janské Lázně – FC Mladé Buky odloženo na 8.5.2017 17.00hod.
FK Mostek A – Sokol Vítězná 2:2 (2:1) PK 5:6. Branky: Piwko J., Kubín – Hlavatý, Robek. Rozhodčí: Seidel. ŽK: 2:3. Diváků: 70.

Domácí začali zakřiknutě, možná pod dojmem neúčasti střelce Lashchuka. Hosté zahrozili hned v 11. min z první střely na branku, kdy se dostali do vedení brankou Hlavatého. Domácí se oklepali v 21. min, kdy po rohovém kopu hlavou srovnal J. Piwko. O několik minut později Kubín pumelicí z 45 m nachytal na „švestkách“ Daniela a mostečtí šli do vedení. Do konce poločasu se hrál vyrovnaný zápas s náznaky šancí na obou stranách. Druhý poločas se odehrál v režii hostů. Byli kombinačně zdatní, fyzicky na výši. Domácí se pouze bránili a sporadicky se snažili zaútočit do tříčlenné obrany hostů. V 59. min zaváhal cca 15 m před pokutovým územím Jirák, Vojtíšek našel ve vápně zcela volného Robka, který stav utkání srovnal. Hektické utkání mohl rozhodnout střídající hráč hostů, který v 90. min netrefil odkrytou svatyni domácích. V pokutových kopech byli, jak je na Mostku zvykem, úspěšnější hosté.

TJ Jiskra Podhůří – TJ SOKOL Bílá Třemešná B NEHLÁŠENO 1:5 (0:5). Branky: Smejkal – Jákl M. 3, Hradecký 2. Rozhodčí: Gereg. ŽK: 2:2. ČK: 0:1 (Bednář). Diváků: 50.
TJ JISKRA KUKS – TJ Jiskra Bohuslavice 2:2 (0:1) PK 12:13. Branky: Pišl 2 – Škop, Efler. Rozhodčí: Klečka. ŽK: 4:1. Diváků: 50.

V 18. kole proti sobě nastoupili sousedi v tabulce. Tým z Bohuslavic byl v prvním poločase nebezpečnější, ale jejich šance hatil Fahnrich. Kuksu se nedařila na hrbolatém hřišti hra po zemi a přicházely chyby. Jednu z nich Bohuslavice dokázali využít a po důrazu ve vápně šli zaslouženě do vedení. Do druhé půle změnili domácí rozestavení a byli více na míči. Častěji se dostávali do zakončení, hnali se za vyrovnáním. O to se postaral po individuální akci krásnou střelou Pišl. V 63. minutě domácí střídali do hry Coufala, který byl pouze minutu na hřišti, protáhl se kolem obránce a byl faulován ve vápně. Nařízenou penaltu proměnil Pišl. Hosté nesložili zbraně a po jednom balónu za obranu Eflér přeloboval Fahnricha a bylo vyrovnáno. Tento stav vydržel až do konce zápasu.  Na řadu přišly penalty, v nichž mohli domácí dvakrát rozhodnout, ale hosty zachránila branková konstrukce. Po patnácté sérii nakonec slavili vítězství hosté a plusový bod si připisují oni.