Výsledky 16. kola

FK Poříčí u Trutnova – TJ Baník Žacléř A 2:3 (1:1). Branky: vlastní, Jandera – Skála, brožek, Mádle. Rozhodčí: Šolc. ŽK: 2:7. Diváků: 72. Domácí se ještě ani nerozkoukali a již z první střely hostů ve 30. vteřině prohrávali 0:1. Po 15. minutách se hra vyrovnala a do kabin se šlo po vlastním gólu Bašeho za nerozhodného stavu 1:1. Ve druhém poločase se hra přelévala mezi šestnáctkami. Hosté byli o gól šťastnější, když přežili i závěrečný tlak domácích

TJ Sokol Staré Buky – FC Vrchlabí B 4:0 (1:0). Branky: Brutovský, Němeček, Kábrt, Tryzna. Rozhodčí: Nývlt. ŽK: 0:2. Diváků: 61.

Při premiéře, kdy domácí nehráli na domácí půdě od června minulého roku, přijel soupeř z Vrchlabí, který pronásleduje dvojici týmu na prvním a druhém místě. V prvním poločase to byla taková taktická bitva, kdy se soupeři oťukávali, i když víc ze hry měli sokolíci. Před odchodem do kabin udeřil Brutovský povedenou střelou z dálky, kterou hostující golman podcenil. Do druhého poločasu nastoupili sokolíci z odhodláním pojistit výhru dalšími gól,y což se jim povedlo. Nato již soupeř rezignoval a v podstatě již nebylo o co hrát. Tím pádem se sokolíci dostali o 7 bodů před dnešního soupeře a vše mají ve svých rukách. Akorát bych chtěl podotknout, že když jsme hráli doma, tak nás vždycky přišlo podpořit hodně diváků, což dnes sice nebylo, ale doufám, že příští zápasy se to změní, protože celé jaro hrajeme doma na našem stadionu.

SK Janské Lázně – TJ Strážné 1:2 (0:1). Branky: Mihalík –  Stejskal 2. Rozhodčí: Prokop. ŽK 2:2. Diváků 50.

Domácí tým jednoznačně zaspal první poločas především ve hře dopředu a dovolil soupeři hrát hru, kterou potřeboval. Kromě šance Hradeckého v 15´ si domácí tým za úvodní poločas vlastně ani gól nezasloužil. Jeho hra dopředu byla laxní a nedůrazná. Hosté naopak byli aktivnějším týmem a vytvářeli si příležitosti, ale do gólových zakončení se naštěstí nedostávali. Jedinou výjimkou byl úvodní gól zápasu, kdy Stejskal ve 23´ propálil dobře mířenou ranou z přímého kopu těsně k tyčce domácí brány. Po příchodu z kabin se hosté podruhé prosadili hrdinou dne „štírkem“ Stejskalem, který po individuální chybě domácího obránce mu sebral míč a nedal domácímu gólmanovi šanci. Hosté se potom zatáhli a bránili výsledek, což se jim nemuselo vyplatit. Domácí tým prostřídal hrotové hráče, kterým se do 60´ příliš nedařilo a to přineslo do hry domácího týmu oživení, které bylo v 74´ po rohu korunováno brankou Mihalíka, který zakončil nechytatelně hlavou. Domácí si potom vytvořili opravdu drtivý tlak, ale všechny šance dokázali hosté s vypětím všech sil odvrátit. Nic naplat domácí platili za svoji nemohoucnost ve hře dopředu. Fotbal se hraje devadesát minut a ne posledních dvacet.

TJ Jiskra Podhůří – FC Mladé Buky 1:6 (0:4). Branky: Mlejnek – Sucháň 2, Ruml,Vacek, Kanczok, Spurný. Rozhodčí: Lebeda. ŽK: 2:3. Diváků: 70.

Utkání prvního s posledním  v tabulce okresního přeboru dopadlo podle očekávání. Hosté byli ve všech směrech lepší a a zaslouženě si z Harty odvezli tři body.

 

TJ Jiskra Bohuslavice – TJ SOKOL Bílá Třemešná B 4:3 (2:2). Branky: Efler 4 – Bednář, Novák, Jákl. Rozhodčí: Žák. ŽK: 2:5. ČK:  0:1 (Žižka). Diváků: 70.

V pohledném a vyrovnaném utkání bohatém na góly, kdy obě mužstva mnoho vyložených šancí ještě neproměnila, si domácí tým po skvělém výkonu Lukáše Eflera vykopal veledůležité 3 body v boji o záchranu. Po aktivním začátku hostujícího týmu domácí vyrovnali hru a rychlými góly se ujali vedení 2:0. Hostující tým ovšem před půlí v rozmezí 1 minuty vyrovnal a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Po poločase domácí tým aktivní hrou navýšil stav na 4:2 a zdálo se rozhodnuto. Hosté ještě snížili na 3:4, ale Bohuslavice si vítězství již nenechaly vzít a po velmi zodpovědném výkonu v závěru utkání si výhru pohlídaly. K hladkému průběhu emotivního utkání přispěl velmi kvalitním výkonem hlavní rozhodčí Žák s asistenty.