Výsledky 15. kola

TJ SOKOL Bílá Třemešná B – FK Poříčí u Trutnova 3:1 (0:0) – NEHLÁŠENO

Sokol Vítězná – TJ Jiskra Bohuslavice 4:0 (2:0). Branky: Robek 2 , Tichovský, Kňourek. Rozhodčí: Šolc. ŽK: 1:1. ČK: 1:0 (Andrle). Diváků: 70. V prvním jarním utkaní zasloužená výhra domácích , kteří byly po celý zápas lepším týmem. Domácí se dostali do vedení již v 9 min a ve 12 min už vedli o dvě branky. Hosté zahrozili pouze v úvodu utkání, ale nebyli to žádné vyložené šance. V druhém poločase jasně lepší domácí předvedli festival neproměněných šancí, všichni diváci se opravdu divili, co vše se nedá proměnit. Nakonec se ale jim podařilo dvakrát skórovat, i když dohrávali posledních 15 min o desíti.

FC Mladé Buky – TJ Jiskra Kuks 3:0 (1:0). Branky: Kancok, Vacek, Štěpánek. Rozhodčí: Smola. ŽK: 1:0. Diváku: 101.Fotbal dvou týmů, které se nacházejí na rozdílných pozicích tabulky odpovídal hernímu projevu. Zatímco domácí se za slunečného počasí tlačili do útoku, tak hosté bránili nájezdy hostů a čekali na brejk, který jim během zápasu přeš domácí obranu nevyšel. Jediné co zůstalo otázkou v prvním poločase bylo, kdy přijde první gól. První gól přišel ve 39. minutě kdy branku po krásné akci od obrany do útoku proměnil, nový hráč Mladých Buků Marek Kancok krásnou patičkou. Jedinou skvrnou prvního poločasu bylo střídání domácího kapitána Pavla Hrubeše, který musel kvůli zranění předat kapitánskou pásku Juraji Sucháňovi. Druhý poločas byl otázkou promarněných šancí domácích, kteří přes veškerou snahu přidali další dva góly (Vacek, Štěpánek) a kontrolovali výsledek utkání. Velké díky patří výborně řídícím sudím!
TJ Baník Rtyně – TJ Jiskra Podhůří 3:1 (1:0). Branky: Prouza (pen.), Jaroš, Jiránek – Hladík. Rozhodčí: Pilný F. ŽK: 1:0. Diváci: 90.Za pěkného počasí a před slušnou diváckou návštěvou byl domácí tým v utkání z týmem z úplného konce tabulky určitě favoritem. A tomu také napovídal úvod utkání. Domácí hráči ovládli míč a zatlačily hosty k jejich brance. A z tlaku pramenil i první gól v 8.min. z pokutového kopu, za faul na Černého. Proměnil jej přesnou střelou k levé tyči Prouza. I nadále byla aktivita na kopačkách rtyňských hráčů, ale střelný prach jim postupně zvlhl. Nedařilo se jim vstřelit druhou branku i když příležitostí měli dost. Hostující tým se dostával do sporadických akcí, nebezpečný byl pouze ze standardních situací. Druhou půli zahájil domácí celek drtivým tlakem, který vyústil k vstřelení dvou branek v rozmezí tří minut. Nejprve ve 48.min. po nádherné kombinaci zakončil Jaroš a vzápětí v 51.min. opět po pěkné akci Jiránek. A přicházeli další příležitosti v podobě několika sólových nájezdů na brankáře hostů. Ty však zůstaly zkušenými hráči trestuhodně nevyužity. Naopak, hosté snížili pěknou hlavičkou po  rohovém kopu v 64.min. a s domácími mohlo být ještě hůře. Po hrubce v prostředku hřiště a ztrátě míče přišel faul v šestnáctce a nařízený pokutový kop. Hostující Dufek však trefil v 66.min. pouze levou tyč. Poté byla hra rozháraná, kdy oba týmy hrály velice nepřesně a kazily spoustu přihrávek. Přesto měl domácí celek ještě šance navýšit brankový rozdíl, ale překonat hostujícího gólmana Kulhánka se jim už nepodařilo. Přes střeleckou nemohoucnost bylo však vítězství domácích zasloužené.

TJ Sokol Staré Buky – SK Janské Lázně 3:0 (0:0). Branky Palinkáš, Brutovský, Záplata. Rozhodčí: Žerovnický. Bez karet. Diváků: 100.Při prvním ostrém startů v jarní části hráli sokolíci ještě v azylu na umělé trávě v Trutnově z důvodu terénních úprav na vlastním hřišti. Přesto vstoupili do utkání svižně kdy od první minuty přitlačili soupeře k jeho vlastnímu velkému vápnu ale nebylo jim souzeno střelit branku i když šanci měli nespočet. Do druhého poločasu udělali domácí změnu která jim prospěla když v 51.min vstřelil branku Palinkáš a hned bylo vidět že z domácích spadla nervozita což korunovali penaltou kterou v 53.min vsítil navrátilec Brutovský. Nato sice z ojedinělého útoku zahrozili hosté když jim rozhodčí taky odpískal penaltu ale kterou neproměnili a tím bylo rozhodnuto. Sokolíci si hráli svoji hru když se jim povedlo vsítit ještě jednu branku a v pohodě dohráli. Co nakonec dodat :aby nezahazovali šance až budou hrát příští týden doma na svém hřišti.

TJ Baník Žacléř A – FC Vrchlabí B 0:2 (0:2). Branky: Zajíc (pen.), Fink. Rozhodčí: Seidel. ŽK: 2:0. Diváků: 80.V prvním jarním kole přijel do Žacléře nejfotbalovější tým soutěže dobře doplněný o několik zkušených hráčů. Domácí mladíci hráli bohužel po většinu utkání druhé housle. Hned v úvodu po pěkném slalomu byl faulován Fink a penaltu bezpečně proměnil Zajíc. Vývoj byl pro domácí krutý, po půlhodině hry se při výběhu na centrovaný míč podsmekl brankář Volhejn a dostal velmi laciný gól. Po změně stran se domácí pokusili s výsledkem něco udělat, vytvořili si několik možností, ale snížení se nedočkali. Hosté mohli v závěru přidat i další góly a zaslouženě si odváží všechny body.

Zdroj: ofstrutnov.com