Výsledky 7. kola

TJ Strážné – FK Poříčí u Trutnova 1:3 (1:3). Branky: Grégr – Machalík 2, Potoček K. Rozhodčí: Prokop. ŽK: 1:1. Diváků: 50.Ve vyrovnaném prvním poločase se Poříčí ujalo vedení v 15.minutě, když centrovaný míč dorazil Kryštof Potoček do branky a otevřel skóre utkání. Strážné se poté tlačilo do útoku a po hezké kombinaci zakončil Grégr podél vybíhajícího brankaře Poříčí a srovnal na 1:1. Následně se sám před brankou ocitl Michal Stejskal, ale brankař hostů vyrazil na roh. Z následného protiútoku se hezky uvolnil Machalík a zdálky zaskočil brankaře Fesla. Během několika málo minut hosté opět udeřili, když se ocitl Machalík sám před brankařem, kde se znova nemýlil a zvýšil na 1:3. V druhém poločase se Strážné tlačilo do útoku se snahou vyrovnat, ale Stejskal ve vyložené šanci přestřelil a o několik minut později trefil tyč. Závěrečný tlak už ke gólu nevedl, proto Poříčí vcelku jednoznačně dokráčelo k vítězství.
TJ Baník Rtyně – TJ Sokol Staré Buky 0:2 (0:2). Branky: Mucudis, Prokop. Rozhodčí: Pilný F. ŽK: 2:1. ČK: 1:0 (Rudolf). Diváků: 90.V ideálním počasí byli domácí příznivci zvědaví, zdali se podaří jejich hráčům proti favorizovanému soupeři napravit propadák v Žacléři. V první půli se hrál oboustranně rychlý fotbal. Oba týmy si vpracovali tři čisté brankové šance. Na rozdíl od domácích, které vychytal gólman Pelc, hosté dvě proměnili. Branky vstřelili Mucudis a Prokop. Ve druhé půli pak zkušený hostující tým naprosto ovládli celé hřiště. Domácí jim navíc již od úvodu druhé půle nepochopitelnými chybami v rozehrávce nabízeli dostatek příležitostí ke zvýšení náskoku. Ty však hostující hráči bohorovně odmítali, a když se jim povedlo trefit branku tak zakročil výtečnými zákroky gólman Seidel. Rtyňští si za celou druhou půli neohrozili branku a zaslouženě odevzdali tři body.
FC Mladé Buky – TJ Baník Žacléř A 2:0 (0:0). Branky: Ruml, Špička. Rozhodčí: Lebeda. Bez karet: Diváků: 130. Po první minutě utkání mohl být stav 1:1, kdy nejprve domácí brankář při rozehrávce namazal hostujícímu útočníkovi, který však byl natolik překvapen ,že svou šanci zahodil. Z následného protiútoku mohli domácí rovněž skórovat, avšak domácí hráč Ondřej Kvíčala také svou šanci neproměnil. V další části hry byl fotbal značně neurovnaný. Hra se odehrávala zejména mezi vápny a střely pokryly brankáři obou týmů. Druhý poločas začali lépe hosté, kdy se jim dařilo držet míč, ale do vyložených šancí je domácí nepouštěli. V průběhu další části hry začali hrozit i domácí hráči. Blížícím se koncem zápasu bylo jasné , že kdo dá první gól vyhraje celý zápas. To se na konec podařilo domácím, po kombinaci hráčů Hrubeš, Tryzna, Kahoun a Ruml, kdy zakončující Ruml poslal domácí do vedení. Hosté veškerý zbytek sil vložil do útoku . Zahrávali standardní situaci, při které se i hostující brankář přesunul do vápna domácích. Domácí tuto situaci ubránili, Sucháň ml. vyvezl míč, který stačil přihrát Špičkovi a ten dovezl míč přes téměř celé hřiště do prázdné brány hostů.
Sokol Vítězná – FC Vrchlabí B 3:4 (0:2). Branky: Hlavatý 2 (obě z pen.), Ulrych – Žďárský 2, Pokorný, Mejsnar. Rozhodčí: Beránek. ŽK: 2:1. Diváků: 50.Před zápasem se nám na poslední chvíli omluvil střední žolík Vláďa Kříž a half Martin Plch, na které jsme spoléhali. Proto jsme museli se sestavou improvizovat. V útoku odehrál 90″ výborně gólman Vilda Ulrych, který dal i gól. Dvakrát se z penalty nemýlil Martin Hlavatý. Bohužel gólově to bylo z naší strany vše. Dnes soupeř přišel ke gólům velmi lacině. Od začátku zápasu si Vrchlabí na nás sedlo a již ve 13″ po našich chybách vedlo 2:0. Pak jsme hru vyrovnali, ale ke gólu to bylo stále daleko. Druhý poločas jsme sedli na soupeře. Ale byl to on, kdo trestal naše chyby. 3:0. My se ale nevzdali, odměnou bylo snížení na 3:1 po přihrávce Davida Vrbaty se se zakončením nepáral náhradní gólman Vilda Ulrych a zavelel k útoku. My byli na koni, ale soupeř zas po naší chybě zvýšil na 4:1. Někdo by řekl na ručník, ale divák se nenudil a Sokol to nevzdával. Soupeř znervózněl a Martin Hlavatý po faulech ve vápně snížil dokonce na 4:3, když se 2x nemýlil z penalty. Vrchlabí hrozilo z brejků a rohů. Ale my byli na koni, ale bohužel 3 tutovky zůstali němé a stav se už nezměnil. I tak děkuji Sokolíkům, že makali až do konce.
TJ SOKOL Bílá Třemešná B – SK Janské Lázně 1:4 (1:1). Branky: Jákl Jar. – Plocha 3, Stránský. Rozhodčí: Beránek. ŽK: 2:2. Diváků: 60.Souboj dvou tabulkových sousedů přinesl vyrovnaný první poločas. Hosté šli trefou Stránského brzy do vedení, pak ale otěže hry převzala rezerva Bílé Třemešné a z několika příležitostí dokázal srovnat typickým gólem do šatny Jaroslav Jákl. Druhá půle již patřila Janským Lázním a především jednomu hráči. Lukáš Plocha totiž zopakoval svůj střelecký koncert z minulého kola a po hattricku do sítě Vítězné přidal i v tomto duelu tři branky.
TJ Jiskra Kuks – TJ Jiskra Podhůří 2:1 (1:0). Branky: Balghouthi, Pišl (z pen.) – Hospodka. Rozhodčí: Matějka. ŽK: 4:4. ČK: 1:0 (Pišl). Diváci: 50. Po porážce v Poříčí, kde nám chybělo hned několik opor, nás čekal domácí zápas s týmem Podhůří. Bohužel i v tomto zápase Kuksu chybělo několik hráčů a muselo se tak dost improvizovat se sestavou. Celý zápas se odehrával převážně mezi vápny, kde docházelo k mnoha osobním soubojům. Samotná hra až tolik šancí nepřinesla, ale góly přeci jen padali. Skóre otevřeli domácí, kdy se po přihrávce Znamenáčka prosadil Balghouthi – 1:0. Za tohoto stavu se šlo také do kabin. Druhá půle byla opět ve stejném tempu, hosté z Podhůří se pokoušeli pomocný pasů svého stopera ohrozit branku, ale to se dlouho nedařilo. Nakonec se však Harta přeci jen prosadila, kdy se podařilo vyrovnat střídajícímu Hospodkovi – 1:1. Pár minut před koncem zahrál mimo vápno rukou brankář hostí, Pišl ovšem šancí z přímého kopu pohrdl, ale chuť si spravil o chvilku později z pokutového kopu, který s přehledem proměnil – 2:1. Tímto stavem utkání skončilo a Kuks si připsal velice důležité tři body.

Zdroj: ofstrutnov.com