Výsledky 4. kola

FK Poříčí u Trutnova – TJ Jiskra Bohuslavice 4:2 (2:2). Branky: Chaloupka, Ulrych, Killar, Machalík -Kracík R. 2. Rozhodčí: Janota. Diváků: 286.
Vítězství domácích se nerodilo vůbec lehce. V prvním poločase nakupili domácí mnoho chyb,kazili přihrávky a hosté díky tomu trestali. Naštěstí poříčští dokázali vždy odpovědět a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2. V poločase druhém se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale více šancí měli domácí, kdy nesčetněkrát šli sami na branku. A i když hned z kraje poločasu dokázali zvýšit na 3:2 tak vůbec nebylo o výhře rozhodnuto. Naštěstí ani hostům se nepodařilo proměnit své dvě šance a tak když Machalík v 83.minutě zvýšil na 4:2, tak se jen zápas dohrával. I přes to, že dnes v Poříčí fotbal plakal tak zaslouženě zůstali tři body na domácím hřišti.
TJ JISKRA KUKS – TJ SOKOL Bílá Třemešná B 4:2 (2:1). Branky: Pojezdný 2, Coufal, Pišl – Schneider 2. ŽK: 4:3. ČK: 0:1 (Hradecký). Rozhodčí: Šiling. Diváků: 82.
Při zápase dvou celků zespodu tabulky se do rychlého vedení dostal Kuks brankou Coufala. Sokolu se podařilo po závaru před domácí brankou vyrovnat po důrazu Schneidera. Kuksu se ještě podařilo před odchodem do kabin strhnout vedení na svou stranu zásluhou Pojezdného. Ve druhé půli se ze začátku po naběhnutí na přímý kop prosadil Pišl a bylo to o dvě branky. Nedůrazná obrana Kuksu ovšem dovolila Schneiderovi jeho druhým gólem v zápase snížit na rozdíl jediné branky. Hosté otevřeli obranu a snažili se o vyrovnání, ale po sérii rychlých brejků domácích se po druhé v zápase prosadil Pojezdný a Kuks slavil své první body do tabulky.
TJ Jiskra Podhůří – Sokol Vítězná 2:2 (1:1) Penalty 3:2. Branky: Přívratský, Zdržálek D. – Halavatý, Robek. Rozhodčí: Lebeda. ŽK: 1:1. ČK: 1:0 (Hladík). Diváků: 100.
Domácí mužstvo, které na podzim nezískalo ještě žádný bod, nastoupilo v utkání s pátým týmem tabulky ve značně kombinované sestavě. Na hřiště museli jít i hráči, kteří už svoji fotbalovou karieru ukončili. Ale právě tito fotbalisté byli strůjci úspěchu a zisku prvních bodů do tabulky O.P. První poločas byl vyrovnaný, když mírnou převahu měli domácí. Skóre ale otevřel v 35 minutě hostující Hlavatý a hartečtí kontrovali hlavičkou Přívratského (1:1). To byl i výsledek poločasu. Druhá půle se odehrávala již v režii hostů, kteří si vytvářeli brankové příležitosti, ale domácí obrana v čele s gólmanem Kulhánkem statečně odolávala. V šedesáté minutě se Harta dokonce ujala vedení, když po trestném kopu Mlejnka dorážel do prázdné brány D.Zdržálek. V samém závěru utkání se podařilo střelci Vítězné Robkovi vyrovnat na 2:2, a šlo se na penalty, ve kterých rozhodl ve čtvrté sérii o vítězství a připsání si prvních bodů pro Hartu Kalenský.
SK Janské Lázně – TJ Baník Rtyně 1:0 (1:0). Branka: Janíček (p.). ŽK 1:4. ČK 0:1 (Jan Rudolf). Rozhodčí: Šolc. Diváků 50
Těžké utkání s vedoucím týmem tabulky zvládli domácí hráči naprosto s přehledem, i když nechali diváky napnuté do poslední chvilky. Domácí tým se sešel konečně v širší sestavě a bylo to na hře znát. Hra vydržela v tempu až do posledního hvizdu rozhodčího Šolce. Domácí se pustily do favorita nebojácně a aktivně, což hosty zjevně překvapilo a vykolejilo. Domácí byli aktivnějším týmem a nedovolili dobře hrajícímu soupeři dostat se do zakončení. V úvodu zápasu měl na kopačkách gól Štelzer, ale svoji střelu zamířil do obránce stojícího před brankovou čárou. Hosté se dostávali jen ke střelám, které kryl Bernasinskí nebo mířili mimo branku. V záveru prvního poločasu přišel rozhodující okamžik zápasu, kdy se po velkém závaru v pokutovém území hostů nejdříve dvakrát trefil do tyče Doležal a odražený míč hostující obránci zoufale odkopávali i s nohama domácího Sameše. Z nařízeného pokutového kopu se nemýlil Janíček. Ve druhém poločase se hrál podobný fotbal. Hosté útočili, ale domácí obrana nepřipouštěla diskuzi kdo je tady pánem a hosté tak opět zakončovali střelami s úctyhodné vzdálenosti. V 80´ odešel předčasně do sprchy po drhé žluté kartě Jan Rudolf a hosté dohrávali v deseti. Na domácí straně pochopitelně přibývalo brejkových situací, ale žádnou nedokázali domácí hráči využít a tak se hrál fotbal na krev až do poslední minuty.
FC Vrchlabí B – TJ Strážné 1:3 (1:1). Branky: Jech – Jiřička 2, Zárybnický. Rozhodčí: Prokop. ŽK: 1:0. Diváků 75.
Vrchlabí vstoupilo do utkání neproměněnou šancí. Obě banky v prvním poločasu padly během krátkého okamžiku. Ve 30. minutě šli hosté do vedení z rychlého protiútoku a vzápětí vrchlabští vyrovnali střelou z hranice velkého vápna. V druhé půli domácí doplatili na svoji střeleckou neplodnost a tak po dvou vstřelených brankách zvítězili v derby hosté ze Strážného.
TJ Baník Žacléř A – TJ Sokol Staré Buky 1:1 (0:1) penalty 0:2. Branky: Mádle – Maňuch. Rozhodčí: Říha. ŽK: 1:3. Diváků: 66.
V první půli Baník působil ustrašeným, bojácným až ospalým dojmem. Hosté byli nebezpečnější a ze tří šancí dokázali jednu proměnit. Baník trefil pouze tyč. Po změně stran hosté bránili hubený náskok a vpředu ponechali osamoceného utočníka. Tlak domácích narůstal, ale bez efektu. A když hosté toužebně vyhlíželi závěrečný hvizd Baník vydřel zasloužené vyrovnání. V nastavení měli navíc domácí na kopačkách vítězný gól. Penalty Baníku tradičně nejdou. Celkově lze zhodnotit utkání zkušeného a vyzrálého týmu s žacléřským mládím zaslouženou remízou.

Zdroj: ofstrutnov.com