Výsledky 2. kola

Poříčí u Trutnova – Bílá Třemešná B 7:0 (4:0). Branky: Machalík 2, Janoušek, Tomšík, Ulrych, Killar D., Doubic. Rozhodčí: Lebeda. ŽK: 1:2. Diváků: 55. Domácí od začátku drželi taktovku ve svých rukou, jelikož chtěli napravit selhání z  úvodního kola. Od úvodních minut drtili hostující obranu a čekání na první branku trvalo do 20.minuty. Do poločasu padly ještě další tři. Ani 2.poločas neměl jiný scénář a tak bylo jen otázkou „kolik?“. Hosté si nakonec do Třemešné odvážejí debakl.

Bohuslavice – Vítězná 1:4 (1:0). Branky: Škop – Robek 3, Hlavatý (pen.). Rozhodčí: Říha J. ŽK 3:1. Diváků: 55. První poločas úporná obrana domácích doplněná občasným útokem sklidila úspěch vedením 1:0 a domácí ještě neproměnili penaltu. V druhém poločase zranění, nedostatek fyzické kondice domácích a navýšený tlak hostí vedl k převzetí kontroly nad zápasem hosty a vstřelení tří branek a jedné penalty.  Jednoznačné a zasloužené vítězství 1:4.

Podhůří-Rtyně 2:6 (2:3). Branky domácí: Smejkal 2 – Hofman 2, Prouza 2, Jaroš 2. Rozhodčí: Matějka.  ŽK:1:1. Diváci: 80. V první půli se oba soupeři snažili hrát útočný fotbal, a tomu také odpovídá poločasový výsledek 2:3. Všech pět gólů padlo po chybách nezabezpečené obrany, ale pro diváky to nebyl špatný fotbal. Ve druhé půlce hosté přidali, a hartecká obrana měla najednou daleko víc práce. Zlom přišel v cca 60 minutě, kdy po tvrdé srážce při hlavičkovém souboji musela záchranná služba odvézt stopera domácího mužstva. Hartečtí to evidentně nedokázali rozdýchat a inkasovali ještě tři branky z brejků útočníků Rtyně. Doufejme jenom, že zranění Tomáše Pařeza nebude mít vážnější následky a v dalších střetnutích bude mít možnost zase hrát.

Janské Lázně – Staré Buky 0:6 (0:4). Branky:  Mucudis N. 2, Maňuch 2, Týnek, Makovský. Rozhodčí: Seidel.  ŽK 4:1. Diváků: 60. Domácí nastupovali do utkání s vidinou dobře odehraného a odbojovaného utkání v poháru, ale na svůj výkon nenavázali. Hráli zakřiknutě bez chuti a vytvářeli neskutečně moc chyb, které zkušenější hosté bez milosti trestali. Poločasové vedení hostů 4:0 hovoří za vše. Když se 2x trefil Mucudis a své šance proměnili i Týnek a Maňuch, bylo o výsledku rozhodnuto. Odevzdaní domácí se na odpor nezmohli. Zkušení hosté si výsledek ve 2.poločase již pohlídali a v závěru ještě přidali dva góly Maňucha a Makovského. Domácí vytěžili za 2.poločas pouze nastřelenou tyčku branky hostí.

Kuks – Mladé Buky 0:4 (0:2). Branky: Štěpánek, Brhel, Liška, Kvíčala. Rozhodčí: Říha. ŽK: 2:4. Diváků: 73. Fotbalisté Kuksu odehráli na své první půdě první zápas v okresním přeboru a nebudou na něj vzpomínat v dobrém. Hned v úvodu je zaskočili aktivní hosté a otevřeli skóre. Na podmáčeném terénu došlo k mnoha osobním soubojům a hra se odehrávala spíše mezi vápny obou týmů. Kuks hrozil spíše ze standardních situací, ale všechny jejich šance bezpečně lapil Engler nebo mu pomohla jeho obrana. Do konce prvního poločasu hosté přidali ještě jednu branku, která pramenila po jejich aktivitě okolo velkého vápna Kuksu.
Do druhé půle vstoupil Kuks lépe, držel skvěle obraný blok a byl blízko kontaktní brance, Prokůpek nastřelil břevno. Přicházeli i další šance, ale chyběla přesnost, a tak udeřili hosté. Nejprve zvýšili na tříbrankový rozdíl po sporné ofsajdové situaci a výsledek pojistili ke konci utkání čtvrtým gólem z pokutového kopu, která byla bohužel vymyšlená. Budeme si muset na roli nováčka zvyknout…

Vrchlabí B – Baník Žacléř  1:0 (1:0). Branka: Renner. Rozhodčí:  Klečka. ŽK: 5:6. ČK: 0:1 (Baše). Diváků: 80.
Ve vyrovnaném utkání se mohli dostat do vedení domácí hned po rozehře, když se na hostujícího brankáře řítil sám Renner, ale svůj průnik neproměnil. Prosadil se až ve 25. minutě a rozhodl jedinou brankou celé utkání. Hosté mohli vyrovnat asi 10 minut před koncem, kdy z rozehrání trestného kopu do vápna trefili hlavou pouze tyč.

Zdroj: ofstrutnov.com