Výsledky 16. kola

Rtyně v Podkrkonoší – Podhůří 5:0 (2:0). Branky: Hoffman 3, L. Vlček, Zvara. Rozhodčí: Prokůpek. ŽK: 1:0. Diváků: 40. Nepříjemné počasí nachystalo oběma týmům těžké podmínky. Celkový výsledek zdaleka neodpovídá průběhu zápasu. Hosté od první minuty ovládli střed hřiště, přehrávali domácí borce jak pohybem, tak na míči. Vypracované příležitosti však i s trochou smůly nebo díky výborným zákrokům domácího gólmana neproměnili a tak udeřili domácí. Nejdříve se střelec Hoffman ve 30. minutě prodral přes hostujícího obránce a z levé strany umístil míč k tyči na 1:0. A aby toho nebylo málo, tak z následného úderu o malou chvilku později zavěsil L. Vlček. To s hostujícím týmem notně otřáslo. Najednou byla pryč jeho jistota a snaha o snížení vyšla vniveč. Ani ve druhé půli nenašli hosté zbraň jak dobýt domácí obranu a naopak inkasovali v 65. minutě po trestném kopu opět od Hoffmana a bylo to 3:0. Od té doby se utkání jen dohrávalo. Domácí využili dalších chyb a neodmítli možnost navýšení skóre. Své příležitosti proměnili nejdříve v 73. minutě Hoffman a na 5:0 nekompromisně zavěsil v 76. minutě Zvara. Hosté se nadále snažili vstřelit alespoň čestnou branku, ale osud jim nepřál a odvezli si dost krutý debakl.

Lánov – Janské Lázně 5:3 (3:1). Branky: Škoda 2, Martin Pulpán, Milan Půlpán, Šafařík – Hromádko, Mihalík, Koblížek. Rozhodčí: Beránek. ŽK: 2:1, ČK: 1:0 (Schmidt). Diváků: 50. Lánov pod vedením nového trenéra udeřil již v prvních minutách po kolmicích Tošovského. Dvakrát se prosadil dobře hrající Škoda a jednou z pokutového kopu Martin Pulpán. Hosté do poločasu po pěkné akci snížili na 3:1. Ve druhé půli po dorážce vstřelili hosté kontaktní branku. Domácí Schmidt se nechal zbytečně vyloučit po kritice rozhodčího. Hosté domácí zatlačili, ale po brejku nestárnoucí matador Milan Půlpán zvýšil na 4:2 pro Lánov. Po chybě domácí obrany hosté naposledy vykřesali naději na vyrovnání, ale dobře hrající Šafařík přidal v poslední minutě brankovou pojistku.

Kocbeře – Vítězná 1:1 (0:0), na penalty 2:0. Branky: Novák z pen. – Robek. Rozhodčí: Seidel. ŽK: 2:3. Diváků: 50. Tradiční derby přineslo na těžkém terénu bojovný fotbal s minimem šancí. Hosté byli ze začátku lepším týmem a několikrát musel domácí podržet brankář Strasser. Postupem času se hra vyrovnala, ale obrany byly lepší útoků a příležitostí bylo k vidění pomálu. Ve druhém dějství to byl opět boj. Domácí poslal do vedení Lukáš Novák z penalty, když využil zákroku brankáře Daniela na Kulhánka. Hosté v závěru tlačili, ale na šanci si museli počkat do 86. minuty, kdy Robek zaslouženě vyrovnal. V rozstřelu ze značky pokutového kopu dominoval Pavel Strasser a tak důležitý bonusový bod zůstal v Kocbeřích.

Strážné – Mladé Buky 1:0 (0:0). Branka: Stejskal. Rozhodčí: Fikejz. ŽK: 1:5. Diváků: 60. Vedoucí mužstvo tabulky se hřišti třetího Strážného představilo ve velmi dobrém světle. Hosté dobře kombinovali a určitě měli více ze hry. Ale domácí poctivě bránili a jejich rychlé protiútoky byly od počátku velmi nebezpečné. A byli to domácí hráči, kteří měli první gólové šance, které ale neproměnili. Hosté si vytvořili také dvě vyložené šance, ty ale skvěle zneškodnil brankář Fesl. I druhý poločas se hosté tlačili do útoku, ale pouze po velké vápno a bez větších příležitostí. Domácí udeřili z jednoho ze svých protiútoků, když Stejskal střelou k tyči poslal Strážné do vedení. Hosté si poté už žádný tlak nevytvořili, tak tři body zůstaly na hřišti v Dolní Branné.

Bohuslavice – Poříčí u Trutnova 1:7 (1:3). Branky: Bureš – Korda 2, Killar, Chaloupka, Pilný, Horák, Romančák. Rozhodčí: Šolc. ŽK: 1:1. Diváků: 30. Pěkné utkání, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Domácí měli sice míč více na kopačkách, ale hosté trestali chyby obrany.

Vrchlabí B – Bílá Třemešná B 7:0 (2:0). Pokorný 2, Žďárský 2, Janda, A. Zajíc, Vondráček. Rozhodčí: Tandler. ŽK: 1:1. Diváků: 55. Po vyrovnaném začátku dokázala vrchlabská rezerva vstřelit dvě branky a stanovila tak účet první části. Ve druhé polovině začali domácí soupeře přehrávat a výsledek byl jen otázkou skóre. Zápas se odehrál za stálého deště na umělé trávě.