Staré Buky – Mostek 2:1 (0:1)

Mistrovské utkání
Sestava: Hlušička – Truhlář, D. Duchek, Záruba, Krkonoška – Zigo (73. J. Duchek), Bogáň, Jirák, Plch (55. Kubín) – Brádle, Lashchuk
Branka: Lashchuk

Miroslav lebeda, trenér:
První půlku zápasu jsme neodehráli ideálně, nicméně jsme vedli 1:0. Domácí byli kombinačně zdatnější (aby taky ne, když většina jsou „trutnovského“ původu), svižnější, ale žádnou mimořádnou brankovou příležitost si nevypracovali. My jsme spíše defenzívně vyčkávali a využili každou příležitost k protiútoku. Produktivita ale nebyla ideální. Jirka Brádle v samostatném úniku netrefil branku, Viktor Zigo se prodral pokutovým územím a asi ze tří kroků napálil míč přesně do míst, kde stál domácí gólman, Čambus po rozehrávce od Saši nechal vyniknout strážce domácí branky. Alespoň jednou se urodilo – v 31. min Brádlík unikl obráncům a předložil míč napříč malým vápnem Sašovi, který míč uklidil do branky.
Nevím, co se dělo v myslích našich borců o přestávce, ale druhý poločas se nám vůbec nepovedl. Možná k tomu přispěl jeho úvod. V prvních deseti minutách jsme asi 3x šli do přečíslení, ale akci jsme pokaždé tak „zvojtili“, že domácí gólman ještě mohl zůstat v kabině a nikdo by to nepoznal. A asi nás to ukolébalo, že nějaké šance ještě určitě přijdou. Jenže domácí notně zatopili pod kotlem. Zrychlili hru, přitvrdili v soubojích a my jsme vůbec nezareagovali!?! A taky jsme doplatili na nekompletní kádr. V 55. min musel střídat Čambus, kterého musel nahradit Ondra Kubín, který po dlouhé nemoci má fyzičku tak na 10 minut. Čili jeden kraj zálohy hodně vynechával. Na druhé straně už „dodělával“ Viktor, který také zatím rozhodně na 90 min. ještě nemá a mít nebude, protože netrénuje, a navíc ty jeho nohy. Soupeř svého tlaku využil v 65. min,, kdy na střelu k tyči byl Hlůša, do té doby skvěle chytající, krátký. A pak jsme si vyžrali i trocha smůly – napálený míč do vápna o pět minut později se odrazil od Krkondy přímo k volnému domácímu útočníkovi, který míč nekompromisně uklidil do branky.
Na hřiště přišel J. Duchek, Krkondu jsme vysunuli, ale sil už nezbývalo. Lehce opticky jsme domácí přitlačili k jejich vápnu, ale vše platonické, jako když kluk miluje holku, ale ona o tom neví.
Je to škoda, i bodík by nám pomohl. No, minule jsem psal o vztahu rozhodčí přítel jednoho týmu. I nyní to bylo ze strany domácích „Jakube sem, Jakube tam.“ Tím chci jen říci, že zápas jsme si prohráli sami, ale nějaké to procentíčko tam bylo.
Ale co nás vůbec nejvíc zamrzelo, když jsme si s hráči zápas rozebrali, byla prapodivná agrese ze strany některých domácích hráčů. Je poločas, odcházíme do kabin a jeden z domácích hráčů kopne našeho Truhlíka zezadu do lýtka. Kopeme z půlky trestňák, Brádlík stojí před velkým vápnem, přichází k němu Ma….., usmívá se a vší silou mu dupne na nohu!?!
To normální rozum nebere. Mysleli byste si, že třeba domácí lavička svým hráčům domluví. Ba ne, pro ně je to „silvestrovská show“, tak nahlas se tomu smáli, až se za břicho popadali. A pokud neumřeli, tak se tomu smějí dodnes.

V prvním mistrovském utkání dorostu jsme vyhráli v Malých Svatoňovicích 4:1, kdy 2 góly vstřelilMichal Čedík (1x trestňák, 1x penalta), a jestli se nepletu, tak 1x J. Piwko a 1x Krkonoška.