Libuň – FK Mostek 2:3 (1:3)

Přípravné utkání
Sestava: Hlušička – Krkonoška, D. Duchek, Záruba, J. Duchek – Zigo, Bogáň, Jirák, Plch – Brádle, Lashchuk
Střídali: Hampl, Čajka, Piwko J.

Miroslav Lebeda, trenér:
Zatímco čerstvý otec Jirka Brádle (Terezie, 48 cm, 3250 g) lítal ve svých jedenačtyřiceti letech po hřišti, druhý, Lukáš Truhlář (Sára, 53 cm, 4130 g), ještě slavil.
Děkujeme Libuňákům, že jsme si mohli zahrát na přírodním hřišti, i když oboustranný výkon patrně vžene pár přihlížejících k očnímu lékaři. Před zápasem jsem tým varoval před povrchem hřiště, neboť do té doby jsme hráli vše na umělce. A právě povrch a práce s míčem nám dělaly pořádnou šlamastyku.
První poločas jsme měli pod kontrolou. Domácí hráli jednoduchý fotbal – stoper nakopl míč a rychlí a důrzní útočníci se jej snažili dohnat, velmi často marně. Ani nevím, jestli náš gólman musel zasahovat, vlastně domácí nekopali ani rohový kop. My jsme se snadno ujali vedení, kdy Brádlík „překabátil“ váhajícího beka a předložil talířovku Sašovi. Ten jen nastavil nohu. Po chvíli byl náš průnik do vápna vyřešen krásnou kosou a penaltu Saša angličákem proměnil. Poté přišla nejhezčí akce zápasu – Čambus vysunul pěkně naběhnuvšiho Krkondu, který samostatný nájezd chladnokrevně proměnil. Tento stav nás ukolébal a domácí využili ofsajdového – neofsajdového postavení, naši hráči přestali hrát a bylo to 1:3.
Druhý poločas jsme začali poměrně aktivně. Lehce jsme se dostávali do rozhozené obrany domácích, leč proměňování bylo laxní až lajdácké. Poté upadla úroveň do jakési letargie. Domácí lehce zvýšili nasazení, ale asi bych to utkání ještě v klidu odchytal i já. Žádná střela, žádný roh. A potom, už jsem viděl leccos, ale … Viktor Zigo projel asi třemi obránci a zcela sám postupoval do velkého vápna, tam se tak soustředil na přesnou přihrávku, že ji přesně přihrál na nohu domácího obránce, ten nelenoval, vyslal dlouhý nákop, který jsme „vyřešili“ vlastním gólem. Moje maminka by jen suše konstatovala: „Svět to neviděl, pes to nežral.“
Posledních cca 10-15 min se už jen jaksi dohrávalo. No, máme o čem přemýšlet. Tohle by na Strážné nestačilo!!!