Stará Paka – FK Mostek 1:2 (0:1)

Přípravné utkání

Sestava: Hlušička – Truhlář, D. Duchek, Čajka, Záruba – Zigo, Jirák, Bogáň, Krkonoška – Polák, Lashchuk
Střídal: J. Piwko

Miroslav Lebeda, trenér:
S tradičním soupeřem, týmen OP Jičínska jsme sehráli vcelku slušné utkání, kterému k dokonalosti chyběly dva faktory – více branek v síti domácích a přesnější přihrávky.
První poločas byl určitě vydařenější. Brankář Hlušička by to asi potvdil, jak v brance lehce promrzal. A šance? Určitě Radek Záruba, který „loboval“ místo jednoduchého zakončení, vzápětí J. Piwko „ranou“ letící 1km za 4 dny trefil vylekaného gólmana. Nato přišel „koncert“ Saši Laschuka – zcela sám, brankář docela zbytečně vyběhl daleko z branky, leč ostrostřelec netrefil branku, opět sám trefil brankáře a do třetice chtěl ochránce svatyně hostů obstřelit přízemní střelou, ale ten se tentokrát vytáhl a konečky prstů střelu vytěsnil. A tak vzal na sebe zodpovědnost Tomáš Krkonoška, který střelou z vápna nedal gólmanovi šanci. Poločas tedy jen 1:0. A škoda spousty ztrát míčů po druhé třetí přihrávce.
Ale druhý poločas bylo ještě hůř. Skutečně trestuhodné ztrácení míčů, mnohdy už po první přihrávce. To možná trochu zvedlo hráče hostů. Pořád byl Hlůša bez práce, ale jejich pobyt na naší půli byl četnější. Možná i proto, že jsme už nepresovali tak poctivě jako v prvním poločase. A výsledkem byl gól v naší síti. Jemný oblouk do našeho vápna našel volnou hlavu packého útočníka, který prapodivně přehodil netakticky poskakujícího Hlůšu.
I my jsme velmi často pronikali do vápna soupeře, ale komplikovanost v řadě zbytečných a hlavně nepřesných přihrávek nás připravilo o zakončení. A byl to znovu Krkonda, který to vzal na sebe. Objel velké vápno a prudkou přízemní přihrávkou našel Sašu Lashchuka, který jen nastavil nohu a ze dvou kroků zavěsil. Tentýž hráč za několik minut projel středem velkého vápna, mohl se zeptat brankáře kam to chce, ale on volil dělovku. Ta, bohužel, letěla až příliš vysoko. V poslední minutě, po závaru v pokutovém území se míč dostal ke zcela volnému Truhlíkovi, který Sašu napodobil – asi z deseti metrů chtěl propálit míč do branky, leč ten skončil mnoho metrů vedle.
Poté rozhočí ukončil o 10 min dříve druhý poločas, neboť vinou jeho pozdního příchodu jsme začali právě o 10 min později a po nás už se na mistrák chystaly další týmy.
Příští týden nás čeká generálka v Libuni na přírodní trávě a já si tak v duchu říkám – sejdeme se za celou zimní přípravu už konečně kompletní? Pozorný čtenář jistě odhalil, že tentokrát chyběl Brádle, J. Duchek, Hampl, stále Kubín a „slibotechna“ Plch.