Slavia HK – FK Mostek 8:2 (4:2)

Přípravné utkání
Sestava: Hlušička – Truhlář, D. Duchek, Čajka, Záruba – Piwko J., Polák, Bogáň, Krkonoška – Brádle, Lashchuk
Jakuba Piwka občas hokejově vystřídal Zigo, který se však v průběhu 2. poločasu opět zranil
Branky: Lashchuk (z pen.), Brádle

Miroslav Lebeda, trenér:
Co k zápasu říct. Brzké vstávání (odjezd v 7 h), podcenění soupeře, řada áčkařů v týmu domácích, nekompletní tým hostů? Asi tak všechno dohromady. Utkání rychlíku s plně naloženou drezínou. Domácí ve sprintu minimálně ve třech napadali naši rozehrávku, jakýkoliv jejich hráč mohl při přejímání míče na jeden až dva doteky nahrát 4-5 spoluhráčům, kteří v náběhu dál narážečkami deptali naši statickou přítomnost na hřišti.
Místo rychlého přenesení hry na naše útočníky, kteří se srdnatě rvali s otevřenou obranou domácích, jsme se pokoušeli „o kouzelnické triky mága Kožíška“, tj. chtěli jsme v mírném klusu udolat domácí „Bolty“, leč přišli jsme v podstatě při první či druhé nahrávce o míč, a proto se valil na naši branku jeden útok za druhým. A naše síly velmi rychle ubývaly.
Za stavu 2:0 se nám podařil rychlý protiútok, Jirka Brádle byl sestřelen a Saša Lashchuk nepříliš povedenou penaltou snížil. Domácí se naštvali a během minuty navýšili na 3:1. Poté se nám podařila opravdu hezká akce, kdy Viktor Zigo po přihrávce vběhl z pravého křídla do vápna, neukvapil se a přízemní ostrou přihrávkou našel Brádlíka, který jen nastavil nohu a zasunul míč do odkryté branky.
Druhý poločas měl stejný děj jen s tím rozdílem, že branky už dávali jen domácí. My jsme měli také dvě až tři „loženky“, nicméně jsme je nedokázali přetavit v gól.
A tak závěrem snad můžu konstatovat, že tento zápas nám tak maximálně posloužil k dopoledně sobotnímu proběhnutí a snad, a v to doufám, ale iluze si nedělám, že zejména mladší hráči pochopili, že chce-li někdo dělat fotbal poctivě, základem je pravidelný a na 100% odvedený trénink. Byla to lekce!!!

P.S. A ještě jednu poznámku, kterou opakuji již delší čas. Pokud se nás bude scházet na zápas tak kolem 15 hráčů, je jistá naděje na úspěch. Některé omluvenky, když mají hráči rozpis od začátku ledna, mně připadají lidsky nedůstojné?!?