Hostinné – FK Mostek 1:3 (1:1)

Přípravné utkání

Sestava: Hlušička – Truhlář, D. Duchek, Záruba, J. Duchek – Jirák, Bogáň, Polák, Krkonoška – Lashchuk, Brádle
Střídali: Hampl, Čajka, Zigo, J. Piwko

Miroslav Lebeda, trenér:
Soupeř z Hostinného figuruje mezi nejlepšími týmy z 1. B třídy a prokázal svoji kvalitu. Zejména kombinace ve vyšší rychlosti nám dělala největší problémy. Faktem je, že útoky do „plných“ mu také dělala velké problémy, a tak gólman Hlušička nemusel až tak často během celého utkání zasahovat.
I podle slov několika přihlížejících mosteckých fandů se nám dařilo zejména v nekomplikované přízemní kombinaci do otevřené obrany hostů. Jakmile jsme začali „vymýšlet“, poztráceli jsme až příliš velké množství míčů. Stále nás trápí vícečetná výměna míčů, v podstatě u druhé třetí přihrávky chybujeme. Není to jen v přihrávajícím a jeho technice kopu, ale mnohdy není komu přihrát, protože se nenabízíme.
Nicméně celkový výkon nebyl zase tak špatný. Na to, že jsme poměrně často střídali, byl celkový dojem kompaktní. Vedení jsme se ujali kolem 25. min, kdy akci rozehranou Radkem Zárubou dokončil přehozením brankáře Jirka Brádle. Poté jsme mohli skóre navýšit, jenže Vojta Jirák z penalty přestřelil. V poslední minutě prvního poločasu prokázali hosté více důrazu v našem pokutovém území a doslova a do písmene protlačili míč do sítě.
Vývoj zápasu se nezměnil ani v půli druhé. Hosté stále kombinačně zdatní po naše velké vápno, my kontrujíc do odkryté obrany. A dvakrát se zadařilo – Tomáš Hampl a sotva šestnáctiletý benjamínek Jakub Piwko po hezkých kombinacích svoje nájezdy s přehledem proměnili.
Vítězství samozřejmě těší a je třeba hráčům za nasazení poděkovat (a to mám ještě určité výtky k životosprávě), ale na chybách je potřeba stále pracovat!