Bohuslavice – FK Mostek 0:6 (0:2)

Sestava: Hlušička – Krkonoška, Duchek D., Záruba, Duchek J. – Zigo (46. Brádle), Polák, Bogáň, Jirák – Kubín (60. Hampl), Lashchuk
Střelci: 2x Kubín, 2x Bogáň, Záruba, Brádle
Rozhodčí: Šolc
ŽK: 2:0
Diváků: 40

Miroslav Lebeda, trenér:
Do posledního utkání podzimní části sezony a vlastně zároveň i prvního kola jara (předehrávané utkání), jsme nastoupili s cílem získat tři body. A domácí nám to hodně usnadnili – nastoupili totiž jen s devíti hráči, jejichž věkový průměr byl neuvěřitelných 43 let!!
A to je pro nás kámen úrazu – tvořit, kombinovat v pohybu po zemi, nenechat soupeře vydechnout. Právě v takovém zápase se v plné nahotě ukáže technická zdatnost jedince a jeho fotbalové umění a myšlení. Nahrát si přesně byl pro nás mnokrát nesplnitelný úkol, a proto se domácí v prvním poločase ani nemuseli moc nadřít. Velmi často jsme jim dávali míč přímo do nohy a nebylo od věci, aby se dokonce ujali vedení. Nakonec se nám přeci jen podařilo vsítit dvě branky. Nejprve Ondra Kubín po pěkné kombinaci po zemi vnikl do vápna a střelou do protipohybu brankáře nás poslal do vedení. Druhou branku přidal D. Duchek tradičně hlavou, když odvrácený míč poslal Viktor Zigo zpět do vápna.
Do druhého poločasu jsme trochu přeskupili řady a náš tlak se zvýraznil. Chyby ale zůstaly i nadále. Přitom opravdu stačilo jen málo – dát kolmici mezi unavené obránce – bohužel. Třetí branku dal s přispěním obránce domácích opět Ondra Kubín. Další góly pak byly v režii Michala Bogáně (velmi hezká střela zpoza vápna a samostatný únik právě po kolmici D. Duchka, který se na to již nemohl dívat a ukázal spoluhráčům, jak se to dělá) a Jirky Brádleho, který využil špatnou nahrávku domácích a dovezl míč až do sítě. Řada dalších příležitostí zůstala díky nepřesnosti a zbrklosti nevyužita. Zvláště ukrajinský snajpr se před zraky manželky značně trápil.

Výsledky mládeže:
Volanov – Mostek 2:7 (4x Hampl, 3x Kubín)

Během prvních deseti minut jsme se dostali do vedení 3:0 a tím byl určen ráz zápasu. Pak už šlo jen o to, jestli to oba celky bude ještě bavit a zejména, jestli zápas přežijeme ve zdraví. Neustálé pokřiky domácích hráčů sejmi ho, zkopni ho a poté jejich průběžná realizace, totiž hlavního rozhodčího nijak nevyvedla z pohody.