FK Mostek – Mladé Buky 1:2 (0:2)

Sestava: Hlušička – Truhlář, D. Duchek, Záruba, J. Duchek – Zigo (75. Piwko J.), Polák (15. Brádle), Jirák, Kubín – Hampl, Krkonoška
Branka: Kubín
Rozhodčí: Mrkvička
ŽK: 2:1
Diváků: 35

Miroslav Lebeda, trenér:
Proti lídrovi tabulky jsme nastoupili bez Lashchuka, Bogáně a Plcha a navíc v 15. min odstoupil pro svalové zranění Polák. Přesto jsme cca dvacet minut byli lepším týmem a nebýt nezkušenosti krkonošky, pro kterého vybojoval míč Hampl, mohl jsme i vést.
A byla to právě zkušenost a přednost rychlého protiútoku ve větším počtu hráčů na straně hostů, která o výsledku rozhodla. Po odstoupení Poláka se na střed přesunul sedmnáctiletý Ondra Kubín, smutný hrdina utkání. Dvakrát hosté využili jeho nezkušenosti a do otevřené obrany podnikli rychlý protiútok v rozmezí 25. – 27. min a své šance chladnokrevně proměnili.
Poté se opět utkání dostalo do jakési letargické rovnováhy, kdy brankáři na obou stranách byli v pozici „nezaměstnanných.“ Druhý poločas se nesl v podobném duchu. My jsme soupeře do šancí v podstatě nepustili a oni nám opláceli stejnou mincí. Přesto jsme vykřesali jiskřičku naděje, když právě Kubín centroval při standardce do pokutového území a míč překvapivě zaplachtil do horního růžku zcela zkoprnělého gólmana hostů.
Nicméně v této části zápasu nám chyběli rozdíloví hráči. Jakási snaha na našich kopačkách byla, ale bylo to jalové. A když rozhodčí Jarda Mrkvička „vytáhl“ ,bůhví proč, faul ve vápně mimo jeho hranice, naše šance na vyrovnání byly nenávratně pryč. Hosté si konec utkání zkušeně pohlídali.
Z mého pohledu jsme proti rychlému soupeři odehráli slušný zápas, ale,bohužel, už po několikáté jsme remízový zápas o jednu branku ztratili. Snad nás může potěšit, že ke konci zápasu měli někteří hostující hráči toho běhání s námi plné zuby.

Výsledky mládeže:
Dorost
Malé Svatoňovice – Mostek 2:2 (na pen. 2:3)
Opět veliké trápení „favorita“, kterého jindy slabší týmy začínají prokoukávat. Domácím stačil zápal do hry a celohřišťový pohyb. V našem týmu se o fotbal snažilo pár jedinců – už to přestává stačit!!!

Přípravka
Mostek- Radvanice 6:1
Mostek – Žacléř 0:7
Mostek-Bílá Třemešná 3:2