FK Mostek – Lánov 4:2 (1:1)

Sestava: Hlušička – Truhlář, Duchek D., Čajka, Záruba – Zigo (50. Plch), Bogáň, Polák (70. Hampl), Kubín (50. Brádle) – Lashchuk, Krkonoška (67. Jirák)
Branky: 2x Lashchuk, Polák, Plch
Rozhodčí: Fikejz
ŽK: 1:3
Diváků: 80

Miroslav Lebeda, trenér:
Důležitý zápas jsme nakonec zvládli, ale ty nervy! Lánov je zhruba ve stejné situaci jako my – věkově starší garnitura postupně odchází a nahrazují ji ještě nezralí dorostenčíci. A oba týmy potřebují bodovat.
Úvod se nám povedl. Už v 7. min. Saša rozložil obranu soupeře a nepříliš tvrdou střelou k tyči nás poslal do vedení. To nás ale trochu ukolébalo. Hosté nerezignovali a jejich rychlí a hbití útočníci nás pořádně proháněli. A protože náš asistent rozhodčího se trochu zakoukal a přehlédl asi dvoumetrový ofsajd, hosté snadno ve 14. min vyrovnali. Od té doby se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli dvě velmi solidní šance – Krkonda hlavičkoval zcela sám jen do rukavic brankáře a Ondra Kubín svoji stoprocentní šanci chtěl zbytečně ještě vyšperkovat, ale hostující brankář mu míč sebral z kopačky, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.
Do druhé půlky jsme opět vstoupili parádně. Ve 49. min Honza Polák konečně vystřel z před vápna a míč zapadl k tyči. Dopředu to šlo, ale dozadu se moc nechtělo, proto došlo ke střídání obou krajních záložníků. Bohužel, než se rozkoukali, dostali jsme gól hlavou po rohovém kopu. Nicméně kdysi slavná mostecká mašina ve směru na branku k továrně se začala rozjíždět. A hosté postupně odpadali. V 68. min si zběhl z levého křídla před vápno Čambus a netradičně pravou nohou nás „angličanem“ poslal do vedení. Pak došlo ještě k dalšímu dvojímu střídání a přišel festival tutovek se stejným zakončením – do brankáře! Brádlík a Hamplík by mohli vyprávět!
Teprve v nastavení byl Brádlík unaveným obráncem podťatý ve vápně a Saša dal z penalty podobu konečného výsledku, za který jsme pochopitelně rádi. Jenom by bylo dobré, abychom se v podobném počtu hráčů (mohl si zahrát i Jarda Duchek, ale neměli jsme už dres?!?) scházeli i kdalším zápasům.